150 bin kişiye İstiklal Marşı okuttular

150 bin kişiye İstiklal Marşı okuttular

SP Diyarbakır İl Başkanı Hatipoğlu: Diyarbakır’da 150 bin kişiye İstiklal Marşı okutan tek parti Saadet’tir

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu, Diyarbakır Meydanında on binlerce insana İstiklal Marşı okutup ay yıldızlı bayrak açtıran tek partinin Saadet Partisi olduğunu söyledi.

Partisinin İstanbul Ataşehir ilçe teşkilatının düzenlediği Sevgi ve Kardeşlik Gecesi’ne katılan Hatipoğlu, Diyarbakır’da yapılan Peygamberimize (sav) sevgi mitinginde yaşanan bir olayı anlattı. Miting saatine yarım saat kala emniyetten iki görevlinin kendilerine gelerek, “efendim meydanda 150 bin kişi var, sizden ricamız istiklal marşı okutmamanız ve Türk bayrağı açtırmamanız Araya karışmış provokatörler olabilir” dediğini ileri süren Hatipoğlu, bu teklifi kabul etmediklerini kaydetti.

DİYARBAKIR’DA 150 BİN KİŞİ İSTİKLAL MARŞI OKUDU

Miting saati geldiğinde Diyarbakır Meydanı’nda toplanan 150 bin kişinin hep bir ağızdan İstiklal Marşı okuyup ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdığını belirten Hatipoğlu, “Bunu Saadet Partisi’nden başka yapacak bir parti yoktur. Milli Görüş Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin sigortasıdır” dedi.

DEVLET MİLLET KAYNAŞMASI ŞART

Türkiye’deki bütün terörü örgütlerinin dış kaynaklı olduğunu ifade eden Hatipoğlu, “Türkiye’deki bütün terör örgütleri taşerondur. Bu taşeronları besleyen dış kaynaklar kurutulmadan ve devlet-millet kaynaşması sağlanmadan bu sorun çözülmez” şeklinde konuştu.

ÜÇ YOL VAR

Bir arada yaşayan farklı milletlerin önünde üç seçeneğin olduğuna işaret eden Hatipoğlu, bunları şöyle sıraladı: “Ya gönüllü ayrılık olacak. Çekoslovakya örneğinde olduğu gibi masaya oturup karşılıklı rızaya dayalı olarak ayrılmak. Çek Cumhuriyeti ile Slovakya bu şekilde doğmuştur. Ya bin topluluğun diğer topluluğu soykırıma tabi tutmasıyla olacak.Bunun da örneği Sırbistan’ın Bosna-Hersek üzerinde denediği yoldur. Bu yol bizim medeniyetimiz kesinlikle yoktur. Olsaydı bugün Avrupa’da Hıristiyan kalmazdı. Son yol ise Gönüllü birlikteliktir. Bin yıldır beraber yaşamış, Çanakkale’de kucak kucağa yatan kardeşlerin arasını kimse bozamayacaktır. Millete güven vermek lazım.”

CHP ÇARŞAF YIRTARAK CUMHURİYETİ KORUYAMAZ

Konuşmasında CHP’yi de sert bir şekilde eleştiren Hatipoğlu, “seçimlerden önce çarşaf açılımı yap, sonra Mersin’de o çarşafı yırt. CHP çarşaf yırtarak mı cumhuriyeti koruyacak? CHP’nin yırttığı o çarşaf, Nene Hatun’un üzerindeydi ve Nene Hatun Erzurum’da Aziziye Tabyalarında düşmana karşı mücadele vererek cumhuriyeti kurtardı” dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan’ın da katıldığı ve Ataşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği Sevgi ve Kardeşlik gecesine katılanlara çekilişle çeşitli hediyeler verildi. Geceye sanatçı Ömer Karaoğlu da söylediği ezgilerle renk kattı.

Etiketler :