150 Filistinli Öğrenci Tutuklandı

150 Filistinli Öğrenci Tutuklandı

Mısır Üniversitelerinde Okuyan 150 Filistinli Öğrenci Tutuklandı

Öğrenci kaynakları, Mısır güvenlik güçlerinin beş aydan beri sürdürdükleri operasyonlarda Mısır üniversitelerinde okuyan 150 Gazzeli öğrenciyi tutukladığını bildirdi.

 

Kaynaklar bugün yaptıkları açıklamada şunu ifade ettiler: “Mısır güvenlik güçleri sadece Gazzeli oldukları için bu öğrencileri tutukluyor. Tutuklanan 150 kadar öğrenci Mısır’ın değişik zindanlarında bulunuyorlar.”

 

Öğrenci kaynakları ayrıca şöyle dedi: “Mısır güvenlik güçleri tarafından çok ağır işkencelere maruz kalan öğrenciler neyle suçlandıklarını da bilmiyorlar. Bazıları Kahire’deki oturum iznini uzatmak için Emniyet’e başvurduğunda tutuklanırken, bazıları da bulundukları evlerden alınıp tutuklanmışlar.” 

 

“İlim talebeleri, katkıları olmadığı bir siyasi çekişmenin kurbanıdırlar” diyen kaynaklar, aylar önce başlayan tutuklama operasyonlarında önceleri yakalananların sınır dışı edilmekle tehdit edildiğini fakat şimdi ise tutuklananların Gazze’ye gönderilmediğini, hakim karşısına dahi çıkarılmadan cezaevinde çok ağır ve dayanılmaz bir muameleye tabi tutulduklarını bildirdi.

Etiketler :