-15'e Hazır mısınız?

-15'e Hazır mısınız?

15'lere ulaşacak soğuk havanın hızlı ilerlediğini, beklenenden bir gün önce, çarşamba günü Türkiye sahillerine ulaşacağı duyuruldu.

Rusya Meteoroloji Dairesi ile Acil Durumlar Bakanlığı bir uyarı bildirisi yayınladı ve çarşamba günü Türkiye’nin Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleriyle, Ege’nin kuzey kesiminin eksi 15 derece olacağını bildirdi.

Rusya Meteoroloji Dairesi ve Acil Durumlar Bakanlığı dün Türkiye’yi ilgilendiren iki uyarı bildirisi yayımladı.

Bakanlık, önce Türkiye’yi de kapsayan bölgede kışın en soğuk günlerinin önümüzdeki hafta yaşanacağını, hafta başında Rusya’nın Karadeniz kıyısında
sıcaklığın eksi 20’yi, perşembe günü de Türkiye sahillerinin eksi 15’i göreceğini duyurdu.

Akşam saatlerindeyse, ikinci açıklama geldi ve Rus Acil Durumlar Bakanlığı,
soğuk havanın hızlı ilerlediğini, beklenenden bir gün önce, çarşamba günü Türkiye sahillerine ulaşacağını duyurdu.

Bugünden başlayarak ilk önce Rusya’nın Avrupa kesimini etkisi altına alacak Sibirya kökenli yüksek basınç, yarından itibaren kıtalararası azor akımını yenerek Karadeniz’e inmeye başlayacak. Rusya’nın Karadeniz’e yakın Voronej, Lipetsk ve Belgorod illerinde sıcaklık eksi 36 dereceye kadar düşecek. Salı günü Karadeniz’de çarpışacak olan iki hava akımı, fırtınayla birlikte soğuk havayı Türkiye’ye taşıyacak.

- 38 derece bekleniyor

Rusya’nın Avrupa kesiminde önümüzdeki hafta eksi 38 dereceyle düşük sıcaklık rekoru kırılması bekleniyor. Acil Durumlar Bakanlığı, birkaç gün sürecek ayaza karşı yerel
yönetimlerden şiddetli don olaylarına karşı şimdiden gerekli tedbirleri alınması talimatı verdi.

Etiketler :