16 ilde baskın : Çoğu avukat 60 gözaltı

16 ilde baskın : Çoğu avukat 60 gözaltı

Türkiye güne İzmir Belediyesi başta olmak üzere KCK ve El-Kaide'ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla başladı.

Türkiye güne başta KCK olmak üzere El-Kaide ve İzmir Bediyesi'ne düzenlenen yolsuzluk operasyonlarıyla başladı. KCK'ya yönelik 16 ilde düzenlenen operasyonda çoğu avukat olmak üzere 60 kişi gözaltına alınırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda 42 kişi gözaltına alındı. El-Kaide'ye yönelik Konya'da düzenlenen operasyonda ise 14 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL'DAKİ OPERASYONDA 24 GÖZALTI

10.20 İstanbul'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, bazı avukatların da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabah saatlerinde bazı adreslere operasyon düzenlenerek, arama çalışmaları başlatıldı. Yürütülen çalışmalar kapsamında bazı dokümanlara el konularak, aralarında avukatların da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Polisin çalışmalarının sürdüğü ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

09. 50 Kocaeli'nde çoğu üniversite öğrencisi PKK yanlısı 15 kişi gözaltına alındı.

09.45 ÖCALAN'IN AVUKATI DA GÖZALTINDA

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'ya yönelik bu sabah gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda, İmralı’da tutuklu bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukatı Ergun Canan da gözaltına alındı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirilen KCK operasyonlarında, aralarında Ergun Canan’ın da bulunduğu 4 avukat gözaltına alındı. Avukatların büro ve evlerinde yapılan aramalarda birçok belgeye el konuldu.

TÜRKİYE GENELİNDE 16 İLDE KCK OPERASYONU

İstihbarat birimlerinin kırsaldan gelenlerle ilgili yaptıkları takip sonrasında  İstanbul Emniyeti merkezli operasyonlar düzenlendi.

İstanbul, İzmir, Bursa  ve Diyarbakır'da  70 dolayında adrese baskın düzenlendi. Şu ana kadar 55 dolayında kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda şu ana kadar 35 kişinin gözaltına alındı.

  Türkiye genelinde yürütülen KCK operasyonlarında gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun avukat olduğu öğrenildi.
Operasyonların Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Muş, Van, Batman, Kars, Denizli gibi illerde gerçekleştiği belirtildi. Gözaltına alınan avukatların büro ve evlerinde yapılan aramaların sürdüğü ve bir çok belgeye el konulduğu kaydedildi.
Şu ana kadar gözaltına alınanların sayısının 50 civarında olduğu ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.