16 STÖ, Gaziantep'e moral ziyaretinde bulundu

16 STÖ, Gaziantep'e moral ziyaretinde bulundu

TOBB, TUSKON, TÜSİAD ve TESK'in de aralarında bulunduğu 16 sivil toplum kuruluşu, Gaziantep'e moral ziyaretinde bulundu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, terör mağduru ailelerin çocuklarının eğitim masrafını ömür boyu 16 meslek örgütünün üstlendiğini açıkladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de hemşehrilerine, "Alışverişten geri kalmayın. Düğünler, dernekler ertelenmesin." çağrısında bulundu.

Başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olmak üzere işveren, işçi, çiftçi, memur, muhasebeci-mali müşavir ve esnaf örgütlerinin temsilcileri, dün terör örgütü PKK'nın bombalı saldırı düzenlediği Gaziantep'te birlik mesajı verdi. 16 sivil toplum kuruluşunun başkanları Gaziantep'te Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Vali Erdal Ata, menfur saldırının gerçekleştirildiği Şehitkamil'in emniyet müdürlüğü, şehit aile yakınları ve bölge esnafına 'geçmiş olsun' ve 'başsağlığı' mesajlarını iletti. Belediye Başkanı Güzelbey, toplu ziyaretin Gaziantep'in dimdik ayakta olduğunu gösterdiğine işaret etti. Güzelbey, "Gaziantep'in tarihinde 90 yıldan sonra ilk defa bomba patladı. Gazi unvanını alan bu şehri, Molla Mehmet gibi Kürt, Ali Şefik Bey gibi Çerkezler savundu. Kimsenin endişesi olmasın biz yine savunacağız. Hemşehrilerimize anlatıyoruz alışverişe gitmekten geri kalmasınlar. Düğünler, dernekler ertelenmesin. Biz biriz, birliğiz, beraberliğiz. Yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ziyaretler sonrası ortak basın bildirisini okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk milletinin tarih boyunca kirli oyunlara muhatap olduğunu ifade etti. Bu saldırının da bu oyunun bir parçası olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "Bu vahim olayın tek hedefi, milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Hepimiz biliyoruz ki bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmamıştır. Ama bu kirli oyunları, her zaman milletimizin asaleti, vakarı ve feraseti bozmuştur. Bizim en büyük gücümüz, kardeşliğimiz olmuştur. Bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler de bilmelidir ki, bu toprakların mayası çok güçlüdür. Bu hesapları yapanlar bilsin ki, milletimiz tüm unsurlarıyla bir bütündür ve hiçbir hesap bu bütünlüğü bozamayacak. Toplumun bütün kesimlerini temsil eden meslek örgütleri, sendika konfederasyonları ve sivil toplum kuruluşları olarak biz, bu anlayışla hareket ediyor ve bu mesajı tüm tabanımıza ve vatandaşlarımıza duyuruyoruz. Bu vesile ile sizlerin huzurunda, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve siyasi partilerimizin liderlerine teşekkür ediyoruz."

Ramazan Bayramı'nda birlik ve beraberlik ruhunun canlandığı, merhamet kokan kutsal bir günde, bu eylemi yapanlar ve onların emir aldıkları odakların insanlıktan zerre kadar nasibini almadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Yapılan bu insanlık dışı terör eylemini, bir kez daha şiddetle kınıyor ve bu işten medet umanları lanetliyoruz." dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bölgeye her türlü yardımda bulunacaklarını belirterek, şehit ailelerinin çocuklarının ömür boyu eğitim masraflarını bu 16 meslek örgütünün üstlendiğini açıkladı. Bugünün teröre karşı birlik ve beraberlik günü olduğunu anlatan Başkan, 'oyuna gelmeyeceğiz' mesajını güçlü bir şekilde vereceklerini kaydetti. Türkiye'ye karşı kurulan tezgahın herkesin farkında olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "İnsanların gözlerine bakma cesareti olmayan birileri, bu ülkenin geleceğine bakıp korkuyorlar. Bu tür eylemlerle, birlik ve beraberliğimizi zedeleyeceklerini zannediyorlar. Bu hain eylemler milletimizi birbirine düşürmek şöyle dursun; aramızdaki kardeşlik ruhunu daha da canlandıracak. Şimdi birbirimizi daha çok sevecek, bu ülkenin insanları için her zamankinden daha çok çalışacağız." dedi. Terörün Türkiye'nin ortak sorunu olduğunu ifade eden TOBB Başkanı, 'yeni anayasa'nın bu sorunu tamamen çözeceğini söyledi.

Heyette, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı, ASKON Başkanı Mustafa Koca ve TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.