18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Sakarya, Düzce, Bartın, Kocaeli, Zonguldak, Bolu...

SAKARYA (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Sakarya, Düzce, Bartın, Kocaeli, Zonguldak, Bolu ve Karabük'te tören düzenlendi.

Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki Sakarya Şehitliği'nde düzenlenen törene, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Garnizon Komutanı Albay Cavit Nartop, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Mustafa Çolak ve gaziler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Kaldırım, Yüce ve Nartop, şehitlik anıtına çelenk bıraktı.

Törende konuşan personel yarbay Oktay Özkan, vatan savunmasının eşsiz bir örneği olan Çanakkale muharebelerinin, Türk milletinin tüm varlığını ortaya koyduğu büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Daha sonra Vali Kaldırım, şehitlik anı defterini imzaladı. Şehitler için saygı atışı yapılan etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi, şehitlerin mezarlarına kırmızı ve beyaz karanfil bırakıldı.

Protokol üyeleri, ardından Adapazarı ilçesinde Yorgalar Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen anma törenine katıldı.

- Düzce

Düzce Şehitliği'nde düzenlenen törende, Vali Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şube Başkanı Ayhan Metin tarafından şehitlik anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı atışı yapıldı. Şehitler için dua edilmesinin ardından mezarlara karanfil bırakıldı. Vali Atay, şeref defterini imzaladı.

Törene, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar ve gaziler katıldı.

- Bartın

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Bartın Valisi Sinan Güner, Garnizon Komutanı Deniz Albay Erkan Şahin ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile Şehit Aileleri Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Altunok tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Programın ardından şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Burada, askeri manga tarafından saygı atışı yapıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Vali Güner ve protokol üyeleri tarafından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Programlara, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

- Bolu

Sağlık Mahallesi'nde bulunan Garnizon Şehitliği'nde gerçekleştirilen törene, Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, şehit ve gazı yakınları ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı.

Törende, Piyade Binbaşı Adem Şimşek tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Vali Ümit, Şehitlik Şeref Defterini imzaladı.

Tören, Kur'an-ı Kerim okunduktan ve dua edildikten sonra şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

- Zonguldak

Zonguldak'ta düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Gönen Süslü, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Tutulmaz, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin, yok edilmeye çalışılan bir milletin, kutsal saydığı vatan toprağını korumak için canını hiç düşünmeden feda ettiği bir diriliş destanı ve var oluş mücadelesinin adı olduğunu belirtti.

Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz da Türk ulusunun tarih boyunca ülkesinin bütünlüğü, bağımsızlığı ve halkın hürriyeti için Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ve yurdun her köşesinde şehitler vererek, tüm dünyaya kararlılığını ve gücünü gösterdiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Tutulmaz, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

- Karabük

Beşbinevler Mahallesi'ndeki Karabük Şehitliği'nde düzenlenen törene, Vali Fuat Gürel, İl Jandarma Komutanı Bahtiyar Yılmaz, Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, şehit ve gazi derneklerinin başkanları katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi ve şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

Daha sonra 100. Yıl İl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda oratoryo sahnelendi.

- Kocaeli

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Bağçeşme Namazgah Şehitliği'nde gerçekleştirilen törene, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, diğer protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Programda, Vali Yavuz, Belediye Başkanı Büyükakın, Tuğamiral Payal ve ilgililer, şehitlik anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Saygı atışı yapıldıktan sonra Vali Yavuz, Belediye Başkanı Büyükakın ve Tuğamiral Payal şehitlik defterini imzaladı.

Kur'an-ı Kerim'in okunması ve duanın edilmesinin ardından program sona erdi.

Daha sonra Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde "18 Mart Şehitler Günü Anma" programı düzenlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.