18 Mart şehitleri Edirnekapı Şehitliği'nde anıldı

18 Mart şehitleri Edirnekapı Şehitliği'nde anıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya:- "Çanakkale ruhu bugün de Kıbrıs'ta, Suriye'de, Mavi Vatan'da ve daha nice coğrafyalarda bizi güçlü ve heybetli kılan aynı ruhtur"

İSTANBUL (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da tören düzenlendi.

Edirnekapı Şehitliği'ndeki törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Levent Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Önder Çelik, İl Müftüsü Safi Arpaguş, askeri yetkililer, şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitler Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, silah atışı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende, İstanbul İl Müftüsü Arpaguş da şehitler için dua okudu.

Vali Yerlikaya, şehitlik defterini imzalamasının ardından yaptığı konuşmada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türkiye tarihi için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

"Çanakkale geçilmez." sözünün Türkiye ve dünya için büyük bir mesaj taşıdığını anlatan Yerlikaya, "Bu sözü yüz binlerce şehidimizin sarsılmaz imanı ve cesaretiyle tarihe nakşettik. Eşi benzeri görülmemiş büyük bir destan yazdık. Çanakkale'de atalarımızın yaktığı bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Çanakkale ruhu bugün de Kıbrıs'ta, Suriye'de, Mavi Vatan'da ve daha nice coğrafyalarda bizi güçlü ve heybetli kılan aynı ruhtur." diye konuştu.

Çanakkale ruhunu sonsuza dek yaşatmak için mücadele edileceğini, istiklal ve istikbalden asla taviz verilmeyeceğini belirten Yerlikaya, "Çanakkale Zaferi'mizin 107. yılında, başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklalimizin tüm kahramanlarını rahmet, dua ve şükranla yad ediyorum. Çanakkale'yi 'geçilmez' kılan aziz şehitlerimiz, gazanız mübarek, ruhunuz şad, makamınız ali olsun. Vatan size minnettar." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehitlikleri ziyaret eden Vali Yerlikaya, Korgeneral Ergün, İmamoğlu ile komutanlar, gaziler ve şehit aileleriyle görüşerek, mezarlara karanfil bıraktı.

Programa katılan gençler de Yerlikaya, Ergün ve İmamoğlu ile ayrı ayrı anı fotoğrafları çektirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.