184 AK Partili vekil tutuklanacaktı

184 AK Partili vekil tutuklanacaktı

Toplam bin 256 siyasinin ismi yer alıyor; işte dehşete düşüren o belge...

SALİH SARIKAYA - FATİH VURAL'ın haberi

Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalarda ele geçirilen belgeler, 'Balyoz' darbe planının siyasî ayağını net olarak ortaya koyuyor. Bir belgede, Marmara Bölgesi'nde AK Parti, MHP, Demokratik Sol Parti ve Anavatan Partisi'nden çok sayıda siyasînin gözaltına alınması öngörülüyor. Yakalanacak isimler arasında CHP'li yok. 184 AK Partili ise doğrudan tutuklanıyor.

'Askerî casusluk ve şantaj' soruşturması kapsamında, Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramalarda ele geçirilen belgeler gündemi sarstı. Soruşturma savcısının nezaretinde askerî personel tarafından yapılan aramalarda, vantuzla çekilen karoların altına gizlenmiş 9 büyük poşet belge ve dijital veri ele geçirilmişti. Söz konusu belge ve CD'ler bizzat askerî personel tarafından kayda geçirildi. İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki arama hem savcılık tarafından hem de askerler tarafından saniye saniye kayıt altına alındı. Ele geçirilen birçok doküman 'Balyoz' belgeleriyle birebir örtüşüyordu. Söz konusu belgeler, 'Balyoz' planının aslında basit bir 'harp oyunu' olmadığını net olarak ortaya koydu. Sanıkların kabul etmediği darbe CD'lerinin bir kopyası Donanma'da yapılan aramada da ele geçirildi.

Yeni delil niteliğindeki belgeler, Balyoz planının ayrıntılarını deşifre etti. Balyozcuların siyasî partilerle ilgili planları da belgelere yansıdı. 'Gözaltına alınacak siyasi parti temsilcileri' başlıklı belgede, yüzlerce siyasinin ismi ve unvanı yer alıyor. Altında Jandarma Kurmay Binbaşı Hanifi Yıldırım ve Jandarma Kurmay Yarbay Mustafa Önsel'in imzası bulunan belgede Balıkesir, Bilecik, Bursa, Yalova, Edirne, Düzce, Sakarya, Kırklareli, İstanbul,Kocaelive Tekirdağ'da gözaltına alınacak siyasiler tek tek tespit edilmiş. Listede toplam bin 256 siyasinin ismi yer alıyor. Planda mensuplarının gözaltına alınacağı partiler şu şekilde sıralanıyor: "AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Demokratik Sol Parti, Anavatan Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Doğru Yol Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Halkın Demokrasi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Saadet Partisi, Toplumcu Demokratik Parti, Yeni Türkiye Partisi, Yurt Partisi, Özgürlükçü ve Demokrasi Partisi (ÖDP), Türkiye Komünist Partisi, Millet Partisi."

Gözaltına alınacaklar listesinde hiç CHP'linin olmaması dikkat çekiyor. Bir ayrıntı da AK Parti ile ilgili. Plana göre diğer partililer sadece gözaltına alınırken, AK Partili siyasilerin doğrudan cezaevine gönderilmesi öngörülüyor.

"BU LİSTEYİ ANCAK ÖZÜRLÜLER HAZIRLAR"

Gözaltına alınacaklar listesinde görünen dönemin MHP Sakarya İl Başkanı Hamdi Kılıçaslan, böyle bir listenin ancak özürlü insanlar tarafından yapılabileceğini söylüyor. Darbecileri ve darbeleri hiçbir şekilde sevmediğini söyleyen Kılıçaslan, listede bulunan yönetim kurulundaki arkadaşlarının ise çok saygın kişiler olduğunu anlatıyor. MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu ise kendi teşkilatına yapılması düşünülen darbe gözaltı planı hakkında "En kötü demokrasi en iyi ihtilalden iyidir. Gözaltı listesindeki arkadaşlarımız planlarla örtüşecek arkadaşlarımız değildir" şeklinde konuşuyor.

ZAMAN

Etiketler :