19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.Van Valiliği önünde düzenlenen tören,...

VAN (AA) - Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Van Valiliği önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunduğu tören, günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın yapılmasıyla sona erdi.

Törene, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, vali yardımcıları, kurum amirleri, sporcular ve öğrenciler katıldı.

- Bitlis

Bitlis Cumhuriyet Meydanı'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri uygulanarak düzenlenen törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son bulan törene, Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı Faruk Budak ve sporcular katıldı.

- Hakkari

Hakkari Valiliği önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Yıldırım'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından şiirler okundu, jimnastik gösterisi yapıldı, Reng-i Hakkari Sanat Topluluğunca müzik dinletisi sunuldu.

Kentte düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son bulan törene Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Adalet Komisyonu Başkanı Tuğrul Durmaz, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Durankaya Belde Belediye Başkanı İsmail Demirci, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Kemal Kahraman, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

- Muş

Muş'ta da Hükümet Konağı önünde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri uygulanarak gerçekleştirilen tören, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunduğu tören, Güler'in günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapmasıyla son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.