19 nolu formasındaki KUR'AN sırrı

19 nolu formasındaki KUR'AN sırrı

Cana, PSG, Marsilya ve Sunderland'den sonra G.Saray'da da 19 numaralı formayı aldı.

Cana, PSG, Marsilya ve Sunderland'den sonra G.Saray'da da 19 numaralı formayı aldı. Çiçeği burnunda oyuncu bu forma numarasını Kuran-ı Kerim'den dolayı aldığını açıkladı.

Bu rakamın
Kur'an'da çok kez geçtiğini biliyorum diyen Cana, PSG, Marsilya ve Sunderland'den sonra G.Saray'da da 19 numaralı formayı aldı

Cana 19'u neden seçti?

Hollanda'daki hazırlık kampında takım arkadaşlarıyla sadece bir antrenmana çıktıktan sonra FC Kleve ile oynanan hazırlık maçında 30 dakika forma giyen Lorik Cana'nın performansından daha çok G.Saray'da bu sezon giyeceği forma numarası konuşuldu! Taraftarın sevgilisi Harry Kewell'ın forma numarası olan 19'u seçen Lorik Cana'nın bu tercihi sarı-kırmızı taraftarlar arasında "Kewell ile ipler kesin olarak koptu. Geri dönmüyor" olarak algılanırken, Lorik Cana'nın 19 numaralı formada ısrarcı olmasının sebebini araştırıldı Fransa'da Paris Saint Germain ve Marsilya'da 19 numaralı formayı giyen, geçen sezon gittiği Sunderland'de de 19'dan vazgeçmeyen Lorik Cana, G.Saray'a imza attığında idarecilere mümkün olduğu takdirde bu formayı giymek istediğini belirtti.

UĞURLU GELİYOR


Peki Lorik Cana neden 19 numaralı formada ısrar ediyor? Arnavutluk milli takımı ile ilk maçına 19 yaşında çıkan, Paris Saint Germain'de ilk maçına Nisan ayının 19'unda çıkan Lorik Cana için "19" neden özel? İşte Arnavut yıldızın ağzından 19 ısrarının sebebi: "Profesyonel kariyerimin başından beri 19 giyiyorum. Paris'te başladım. İnançlı biriyim ve bu rakamın Kur'an'da çok kez geçtiğini biliyorum. Evet başta tercih ederken belki rastlantıydı ama sonra Kur'an ve 19 ilişkisini de göz önüne alıp bütün kariyerim boyunca sırtımda 19'u taşımak istedim. Bu rakam bana uğurlu geliyor ve değiştirmek için bir sebebim yok!"

KUR'AN VE 19


Kur'an'ın matematiksel mucizeleri arasında 19 sayısının, ayetlerin içine şifresel bir biçimde yerleştirilmiş olması iddiası uzun yıllardır gündemde. Kur'an'da "Onun üzerinde ondokuz vardır." (Müddessir Suresi, 30) ayeti ile dikkat çekilen bu sayının Kur'an'ın birçok yerinde şifrelendiği birçok araştırmacı tarafından öne sürülüyor.


Sabah

Etiketler :