19. TÜRK FESTİVALİ ‘EGE” KÜLTÜRÜNÜ VAŞİNGTON’UN KALBİNE TAŞIYACAK

19. TÜRK FESTİVALİ ‘EGE” KÜLTÜRÜNÜ VAŞİNGTON’UN KALBİNE TAŞIYACAK

19. TÜRK FESTİVALİ ‘EGE” KÜLTÜRÜNÜ VAŞİNGTON’UN KALBİNE TAŞIYACAK

ABD Başkenti’nin kalbinde 18 yıldır başarıyla düzenlediği geleneksel Türk Festival’lerine imza atan Vaşington Türk Amerikan Derneği (ATA-DC), bu seneki etkinliğinin yeni adresini ilan etmekten mutluluk duyar: The Wharf DC! (DC İskelesi)

“Washington City Paper” adlı gazetenin okuyucuları tarafından “En İyi Festival” ve “En İyi Kültür Festivali” seçilen ödüllü Türk Festivali, 3 Ekim 2021 Pazar günü, Potomac nehri manzaralı yürüyüş yolları ve çeşitli cazibe merkezleriyle ABD’nin başkentin en gözde mevkilerinden biri olan Wharf DC'nin eşsiz iskelelerinde gerçekleşecek. Bu kültürel şenlik, her yıl çok sayıda sanatçıyı, yerel zanaatkarı ve Türkiye’ye özgü gıda ürünleri satıcılarını bir araya getiriyor. Festival, canlı halk dansları ve müzik performanslarından, çocuklar ve yetişkinler için sanat faaliyetlerine kadar tam gün ücretsiz etkinlikler sunuyor. Ziyaretçiler, lezzetli yemekleri, geleneksel Türk kahvesi, fal baktırma ve Kapalıçarşı deneyimi gibi Türkiye'nin çok sevilen değişik özelliklerinin tadını çıkartıyorlar.

ATA-DC, 1965'ten bu yana kültürel, sosyal ve eğitici programlarıyla 56 yıl boyunca kentteki çeşitliliği artırmayı kendine misyon edinmiştir. Türk Festivali’ne ilaveten, ATA-DC, bu sene “9. Geleneksel Türk Mirası Ayı” boyunca geleneksel sanatları, mutfağından örnekleri ve filmlerinin sergilendiği çeşitli etkinliklerle Türk kültürünü tanıtarak Vaşington halkını sihirli bir Türkiye turuna davet edecek. Bu kültürel şenlik aynı zamanda Türkiye'nin en güzel bölgelerinden birini öne çıkartacak: ‘’Ege: Mutluluk Sahili.’’

Vaşington’lular Wharf DC'de Türkiye'nin Harikalarını Keşfedecekler

Gönüllülerin önderlik ettiği, kar amacı gütmeyen ATA-DC Derneği, ülkenin Başkenti’nin kalbinde, tüm Vaşingtonluları büyük bir heyecanla Ege bölgesinin tarihi, kültürel ve lezzet hazinelerini keşfetmeye davet ediyor. Ege bölgesi, harika manzaraları, göz kamaştırıcı sahil şeritleri, tertemiz kumsalları, çam ormanları ve zeytinlikleri ile doğa severler, fotoğrafçılar ve tarih meraklıları için mükemmel imkanlar sunmaktadır. Bir çok popüler tatil köyü ve balıkçı barınağı sahil boyunca yer almaktadır. Ege, binlerce yıl boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Ziyaretçiler, geleneksel Türk Festivali'nde Ege mutfağı ve kültürüne kısaca göz gezdirme şansına sahip olacaklar. 

Festivalin öne çıkan diğer özellikleri arasında şunlar bulunmaktadır:

** Festival sahnesinde Semazen gösterisi düzenlenecektir.

** Washington DC'deki yerel Türk restoranları tarafından kebaplar, vejetaryen yemekleri, hamur işleri ve tatlılar gibi Türk mutfağından örnekler satışa sunulacaktır.

** Çok popüler olan Türk kahvesi çadırında kahveseverlere otantik Türk kahvesi sunulacak.

** “Kültür Çadırı” Türk sanat ve kültürünü anlatan sergilerin yanı sıra canlı gösterilere de evsahipliği yapacaktır.

** Türk çarşısında 20'den fazla esnaf ve zanaatkar Türk takılarını ve el dokuması tekstil ürünlerini sergileyecektir.

** Çocuk Çadırı’nda, Türk kültürü uygulamalı etkinliklerle tanıtılacak, çocuklara ve ailelerine unutulmaz anlar yaşatılacaktır. 

Türk Festivali Komitesi Başkanı Patsy Jones ve Festival Komitesi Üyeleri, Türk Mirası Ayı ve Geleneksel Türk Festivali hakkında konuşmak isteyenlerle sohbet edeceklerdir. 

Daha fazla bilgi için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz: www.turkishfestival.org

Bizi takip edin: www.fb.com/washingtondcturkishfestival / @turkishfestival

ATA-DC Hakkında: 1965 yılında kurulan ATA-DC, önde gelen amacı ABD'de Türk kültürünü tanıtmak ve Vaşington bölgesinde eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetler aracılığıyla daha güçlü bir Türk- Amerikan toplumu oluşmasını teşvik ederken aynı zamanda iki ülke halkı arasında dostluk ilişkileri kurmak olan, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Daha fazla bilgi için: www.atadc.org

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.