19. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Başladı

19. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Uluslararası Mistik Müzik Festivali başladı.

Programın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Vekili Ömer Faruk Belviranlı, “Burada dinleyeceğiniz eserler asırlar boyunca bir ahenk içerisinde dilden dile gönülden gönüle günümüze ulaşan eşsiz bir kültür mirasının benzersiz bir iz düşümüdür.” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise, “Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali, üstlendiğimiz tarihi sorumluluğa en güzel şekilde katkı sunarak Konya’mızı bugün bir kez daha farklı kültürlerin buluşma noktası haline getirdi. İspanya’dan İran’a, Mısır’dan Almanya’ya, Azerbaycan’dan Hindistan’a, Özbekistan’dan Türkiye’ye kadar geniş bir coğrafyanın izlerini taşıyan mistik müziğin en güzel esintileriyle ruhumuzu dinlendireceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından 19. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, İspanyol Jordi Savall’ın verdiği unutulmaz konserle başladı. Savall’ın eşsiz eserleri salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.

Programa; AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülsettar Yarar da katıldı.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde 30 Eylül’e kadar devam edecek Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nde dünyanın farklı renkleri ve sesleri Konyalılarla buluşacak.

mistik-muzik-fest-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.