"1993" için komisyon önerisi

"1993" için komisyon önerisi

Mazlum-der Gaziantep Şubesi, 1990'lı Yıllarda Yaşanan Olayların ve Faili Meçhullerin Aydınlatılması İçin TBMM'nin Yeni Bir Komisyon Kurmasını İstedi.

Mazlum-Der Gaziantep Şubesi, 1990'lı yıllarda yaşanan olayların ve faili meçhullerin aydınlatılması için TBMM'nin yeni bir komisyon kurmasını istedi.

 

Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, yazılı açıklamasında, faili meçhullerin aydınlatılması için ilk önemli adımın 17 yıl önce TBMM Faili Meçhul Siyasi Cinayetleri Araştırma Komisyonu'nun kurulması ile atıldığını hatırlattı.

 

Çelik, 'O günden bugüne halen yaşanan olayların üzerindeki sır perdesi kaldırılamamıştır. Halen ciddi araştırmalar yapılmamış, faili meçhul cinayetlerde yakınlarını kaybeden ailelerin talepleri dikkate alınmamıştır' ifadelerine yer verdi.

 

Çelik, şunları kaydetti:

 

'Son günlerde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in ölümüne ilişkin 17 yıl sonra açılan soruşturmayı önemsiyoruz. Diyarbakır'da devam eden faili meçhul cinayetler ve JİTEM davası başta olmak üzere kritik çete davalarının sağlıklı yürümesi, 1993 yılında harekete geçen derin yapılanmanın deşifresine bağlıdır.'

 

- 'DERİN OLAYLAR AYDINLATILMADAN ÜLKE AYDINLIĞA ÇIKAMAZ'-

 

TBMM'de bir komisyon kurulmasını ve 1990-1993 yıllarının mercek altına alınmasını isteyen Çelik, 'Karanlık süreçlerin üzerine gitmek; değişim, gelişim, demokratikleşeme ve insan haklarından yana olmanın gereğidir. Derin olaylar, binlerce faili meçhul cinayet ve kayıplar, köylerin boşaltılması ve sivil katliamlar aydınlatılmadan ülke aydınlığa çıkamaz. Ülkenin tam anlamıyla aydınlık günlere kavuşması için milletin temsilcilerini harekete geçmeye davet ediyoruz' diye konuştu.

Etiketler :