2 Amiral İfade Verdi

2 Amiral İfade Verdi

Ergenekon soruşturması kapsamında Koramiral Kadir Sağdıç ve Tuğamiral Mehmet Fatih İlhan ifade verdi.

İZMİR’de Ergenekon soruşturması kapsamında Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ve Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih İlhan ifade verdi.
İzmir'den ilk gelen haberlerde Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç'ın da ifadesinin alındığı bilgisi gelmişti fakat ilerleyen saatlerde bu haber kaynağından düzeltildi. Tümgeneral Paç'ın ifadesinin alınmadığı bildirildi.

İzmir'de Ergenekon soruşturması kapsamında Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar ve Güney Deniz Saha Komutanı Korgamiral Kadir Sağdıç ifade verdi.

Koramiral Sağdıç ve Tuğamiral İlğar, Ergenekon
soruşturması kapsamında bugün İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.

Ergenekon soruşturmalarını yürüten İstanbul Özel Yetkili savcılarının isteği üzerine Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar, öğleye doğru siyah camlı minibüsle İzmir Adliyesine geldi. Araç, tutukluların alındığı kapıdan hiç beklemeden adliye içindeki özel bölüme giriş yaptı. Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar, özel yetkili cumhuriyet savcılarının görev yaptığı 2'nci kata çıktı. Tümamiral Mehmet Fatih İlğar burada Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Dogar ve Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç’e ifade vermeye başladı. Bu sırada sıkı güvenlik önlemleri alındığı, bu katlara görevliler dışında kimse alınmadı.

KAFES İDDİANAMESİ

2008 YAŞ kararlarıyla bu rütbeye terfi eden Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar halen Foça Çıkarma Gemileri Komutanı olarak Foça’da görev yapıyor. Taraf Gazetesi, geçtiğimiz günlerde ‘Kod Adı Kafes’ manşetiyle verdiği haberde, Ergenekon’un Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içindeki uzantısı olduğunu öne sürdüğü örgütlenmeye ilişkin yayınladığı listede, Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar’ın da adı geçiyordu. Gazetenin haberine göre, Poyrazköy bombaları soruşturması çerçevesinde emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın ofisinde polis tarafından yapılan aramada, Kafes Eylem Planı adında bir gizli belge ele geçirildi. Taraf, bu belgenin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içinde suikast timleri de barındıran illegal bir örgütlenmeyi gün ışığına çıkarttığını öne sürdü. Taraf’ın iddiasına göre, organizasyonda hücrelerin başında iki koramiral ve bir tuğamiralden oluşan bir Danışma Kurulu bulunuyor. Yayınlanan bu planda Tuğamiral İlğar Danışma Kurulu üyesi olduğu iddia ediliyordu. Tuğamiral İlğar’a bu konuda soruların yöneltildiği öğrenildi.

Bu arada ilk dakikalarda ifade vermeye gidenlerin arasında Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç’ın da bulunduğu iddiaları ortaya atıldı. Ancak kısa sürede bu haberin doğru olmadığı anlaşıldı.

 

Etiketler :