2. Balyoz iddianamesi kabul edildi

2. Balyoz iddianamesi kabul edildi

Eskişehir ve Gölcük’te ele geçirilen yeni Balyoz Darbe Planı belgeleriyle ilgili soruşturma kapsamında hazırlanan 2. Balyoz iddianamesi mahkemece kabul edildi.

Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianemede, tutuklanan ilk muvazzaf Orgeneral olan Harp Akademileri Komutanı Bilgin Balanlı ile Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş’ın da aralarında bulunduğu 15’i tutuklu 28 sanık bulunuyor. Mahkeme, tutuksuz sanıklardan 8’i hakkında da yakalama kararı çıkardı.

Genelkurmay’a da bildirildi

Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianame kabul edildi. Mahkemenin, iddianamenin kabul edildiğini ve dava açıldığını Genelkurmay Başkanlığı’na da bildirdiği belirtildi. 15’i tutuklu 28 sanığın bulunduğu iddianameyi kabul eden mahkeme, 8 tutuksuz sanık hakkında da ‘’delilleri karartma’’ ve ‘’kaçma’’ şüphesi nedeniyle yakalama emri çıkardı. İddianamenin 1 numaralı sanığı olan Orgeneral Bilgin Balanlı’nın ‘darbeye eksik teşebbüs’ suçlamasıyla 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

Davanın ilk duruşması 15-16 Ağustos 2011 tarihinde Silivri’de yapılacak. Devam eden Balyoz davasıyla birleştirilmesi istenen iddianameyle ilgili birleştirme talebinin iddianamenin okunmasnıdan sonra değerlendirileceği kaydedildi. Avukatlara dağıtımı bugün yapılacak olan iddianamenin sanıkları arasında Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş, Albay Ahmet Zeki Üçok, emekli Albay Hakan Büyük de yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.