2. Haftada müthiş derbi

2. Haftada müthiş derbi

Fikstür bugün Digiturk'ün ev sahipliğinde Lig TV'de naklen çekiliyor. Herkes derbi tarihlerini merak ediyor ama cezalı F.Bahçe'nin ilk 5, Trabzonspor'un da ilk 3 haftadaki rakipleri kritik önem taşıyor

Süper Lig 2012-2013 sezonunun fikstür çekimi bugün saat 11.00'de yapıldı. Spor Toto Süper Lig'in resmi yayıncısı Digiturk'un Ayazağa'daki stüdyolarında Lig TV'den naklen yapılan fikstür çekimine kulüp başkanları ile TFF yöneticileri katıldı.

Fikstür çekimini an be Kralspor'dan takip edebilirsiniz...

FİKSTÜR ÇEKİMİNİN TÜM DETAYLARI

Beşiktaş - Galatasaray (2. hafta)
Fenerbahçe - Trabzonspor (5. hafta)
Fenerbahçe - Beşiktaş (7. hafta)
Beşiktaş - Trabzonspor (8. hafta)
Galatasaray- Fenerbahçe (16.hafta)
Trabzonspor- Galatasaray (17. hafta)

1. HAFTA PROGRAMI

Galatasaray - Kasımpaşa
İstanbul BBSK - Beşiktaş
Elazığspor - Fenerbahçe
Kayserispor - Bursaspor
Eskişehirspor - Akhisar Bld.
Gençlerbirliği - Antalyaspor
Gaziantepspor - Sivasspor
Mersin İdmanyurdu - Orduspor
Karabükspor - Trabzonspor

 

CENTİLMENLİG ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Fikstür çekiminin öncesinde, 2011-2012 sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Digiturk CentilmenLig'de ödül almaya hak kazanan kulüplere para ödülleri verildi.

Digiturk Ceo'su Ertan Özertem tören öncesi yaptığı açıklamada "Türk futbolunun en büyük destekçisi bizim abonelerimiz. Geçen sezon başındaki olaylarla üye kaybettik ancak sonrasında toparladık. Ancak bu olaya sponsor olduğumuz için hiç pişman olmadık. Kazanan kulüplerimize de bizim arzu ettiğimiz centilmenliği en çok gösterenler oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından birinci olarak 4 milyon TL ödül kazanan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav söz alarak, Digiturk'e ve TFF'ye teşekkür etti, ardındansa "Geçen yıl çok büyük sıkıntılar çektik. Bir ağabey olarak söylüyorum ki, artık eskileri kenara bırakıp centilmenlik açısından altın yılımızın olması, Avrupa kupalarında başarılı olunmasını arzuluyorum. Esas hedefin şampiyonluk dışında centilmenliğin de ön planda olması, fevkalede önem arz edecektir" dedi.

Orduspor Başkanı Nedim Türkmen de 2 milyon Tl'lik ikincilik ödülünü teslim alırken "2 milyon Orduspor taraftarı adına bu ödülü alıyoruz" dedi. 1 milyon TL'lik üçüncülük ödülünü ise Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma teslim aldı.

Fikstürde merak edilen iki konu var:

1- Numaralar çekilirken yine 4 büyükler ayrı bir torbaya girecek mi?
2- F.Bahçe ve Trabzon cezalı maçlarını hangi takımlarla oynayacak?

ÇAKIŞMAYA ÖNLEM

Fikstür belirlenirken geçen sezon derbilerin son haftalarda oynanması için Beşiktaş, F.Bahçe, G.Saray ve Trabzon, ayrı bir torbadan numara çekti. Bu uygulamaya güvenlik gerekçesiyle İstanbul'da aynı hafta birden fazla maç yapılmasını engelleyen bir düzenleme eklenebilir. Yani bir veya iki büyük kulüp ev sahibi olurken, F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'tan bir veya ikisi aynı hafta Anadolu'ya deplasmana gidebilir.

KADINLAR YAŞADI

Geçen sezondan sarkan cezalar nedeniyle F.Bahçe 5, Trabzonspor da 3 maçı kendi evinde seyircisiz oynayacak. F.Bahçe geçen sezon ilk 10 hafta içinde büyüklerden sadece Beşiktaş'la karşılaşmış, o maç da deplasmanda oynanmıştı. Trabzonspor'un ise ilk 6 haftada büyüklerle maçı yoktu. Disiplin Talimatı değişmezse F.Bahçe ve Trabzon'un seyircisiz maçlarını yine sadece kadın ve çocuklar izleyecek.

SEZON 18 AĞUSTOS'TA LiG BAŞLIYOR

Fikstür geçen sezonki gibi Lig TV stüdyolarında çekilecek. Sezon 18 ve 19 Ağustos 2012 tarihinde başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.