2 Karadeniz İli Sınırda

2 Karadeniz İli Sınırda

13 ile büyükşehir müjdesi geldi ancak Trabzon ve Ordu bu şansı kaçıracağa benziyor..

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran seçimi öncesi meydanlarda verdiği yeni büyükşehir belediyeleri kurma sözünü yerine getirmek için düğmeye bastı. Erdoğan, kurmaylarına, "Büyükşehir düzenlemesini hazırlayın, gündeme taşıyalım" talimatı verdi.

Nüfusu 750 binin üzerinde olan Aydın, Denizli, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Van, Manisa, Hatay, Malatya ve Mardin büyükşehir belediyesi olacak.

TRABZON SINIRDA

Erdoğan'ın, AK Parti MYK toplantısında, yeni büyükşehir belediyeleri kurulmasını gündeme getirdiği ve bu konu ile ilgili hazırlıkların tamamlanmasını istediği ortaya çıktı. Erdoğan'ın talimatı çerçevesinde 13 ilin büyükşehir belediyesi olmasını sağlayacak yasa tasarısının çalışmalarına hız verildiği ve önümüzdeki haftalarda Meclis'e taşınacağı bildirildi. Nüfusu 2010'a göre azaldığı halde 750 bin sınırının üzerinde bulunan Trabzon'un nüfusu aynı hızla düşmeye devam ederse büyükşehir olma şansını kaybedebilecek. 714 bin 390 nüfuslu Ordu ise büyükşehir olma şansını küçük sayılabilecek bir farkla kaçırabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.