2 takım daha belli oldu

2 takım daha belli oldu

Camp Nou'da çıldırdılar:4-0 Zor da olsa Bordeaux:2-1

Camp Nou'da çıldırdılar: 4-0

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son çeyrek finalistler de belli oldu. Barcelona 1-1'in rövanşında sahasında Stuttgar'ı ağırladı. Camp Nou Stadı'nda oynanan mücadeleyi Katalanlar 4-0 kazandı ve adını son 8'e yazdırdı.

 

Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 13. ve 60. dakikada Lionel Messi, 22. dakikada Pedro Rodriguez  ve 89. dakikada Bojan Krkic kaydetti.

MESSİ TUTULMUYOR

Ev sahibi ekip taraftar desteği ile maça hızlı başladı ve 14. dakikada öne geçti. Orta alanda topu alan Arjantinli yıldız, ceza sahası 18 yayına kadar süratli bir şekilde geldi. Meşin yuvarlağa çok güzel vurdu ve kaleci Lehmann'ı mağlup etti.

PEDRO SAHNEDE

22. dakikada Lionel Messi'nin akıl dolu arapasında Yaya Toure ceza alanı sol iç bölgesinde topla buluştu. Boştaki arkadaşı Pedro'nun önüne bıraktı ve genç futbolcuya sadece dokunmak kaldı. Camp Nou'da skor 2-0 oldu.

MESSİ, MESSİ, MESSİ

İlk yarıyı Katanlar 2-0 önde kapatırken; ikinci yarıda da Barcelona baskısı maça hakimdi. 60. dakikada Dani Alves'in topuk pasında 18 yayı üzerinde rakibinde sıyrılan Messi, yerden düzgün vuruşla Lehmann'ı ikinci kez mağlup etti.

Barcelona'da takımın en büyük gol silahı Arjantinli Lionel Messi, bu sezon ligde ve kupalardaki toplam gol sayısını 31'e yükseltti.

KRKIC PERDEYİ KAPATTI

Oyuna 88. dakikada dahil olan Bojan Krkic, bir dakika sonra golle buluştu. Zlatan Ibrahimovic'in pasında kaleci Lehmann ile karşı karşıya kalan genç futbolcu plase bir vuruşla skoru 4-0 yaptı.

GOL YEMEYİ UNUTTULAR

Barcelona bu sonuçla, Şampiyonlar Ligi'nde evindeki son 6 maçın 5'inde gol yemedi. Katalanlar, Alman takımlarına karşı Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı son 15 maçın da 12'sini kazanma başarısı gösterdi.

 

Zor da olsa Bordeaux: 2-1

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalma mücadelesi veren Bordeaux ile Olympiakos arasındaki mücadeleden gülerek ayrılan taraf Fransız temsilcisi Bordeaux oldu. Sahasında rakibini 2-1 yenen Chamakh ve arkadaşları çeyrek finale kalmaya hak kazandı. Yunanistan'da oynanan ilk maçı da Bordeaux 1-0 galip bitirmişti.

5. dakikada Yoann Gourcuff ile öne geçen ev sahibi ekip, 65. dakikada, oyuna birkaç dakika önce giren Constantinos Mitroglou'nun golüne engel olamadı. Ancak 88. dakikada Marouane Chamakh, Bordeaux'yu çeyrek finali müjdeleyen golü atmasını bildi.

Olympiakos'ta Derbyshire (60. dakika), Bordeaux'da ise Diarra (68. dakikada) gördükleri kırmızı kartlarla takımlarını 10 kişi bıraktılar.

Böylece Bordeaux, Lyon, Inter, Barcelona, CSKA Moskova, Bayern Münih, Arsenal ve Manchester United, çeyrek finale kalan ekipler oldular.
 

Etiketler :