2.Turda Çark Etti

2.Turda Çark Etti

Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP)'nin Genel Başkanı Rahşan Ecevit, istedi ve...

Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP)'nin Genel Başkanı Rahşan Ecevit, anayasa değişikliğinin ikinci tur oylamalarında Meclis'teki Demokratik Sol Parti (DSP) kökenli milletvekillerinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birlikte hareket etmelerini istedi.

Bu talep üzerine, rahmetli Başbakan Bülent Ecevit'in Koruma Müdürlüğünü yapan İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün, Anayasa değişikliği ikinci tur oylamlarına katılmayacağını açıkladı. Yazılı açıklamasında Birgün, ilk tur oylamaya katılmasını eleştirenlere de tepki gösterdi.

Ülke gündeminde önemli bir yer tutan Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin birinci tur oylamalarına katıldığını hatırlatan Birgün, katılmasındaki amacının ise halen izinde olduğu ve siyasi görüşlerini olgunlaştıran merhum Bülent Ecevit'e, 57. hükümet döneminde yapılan büyük haksızlıkların hesabının sorulabilmesi olduğunu vurguladı.

Bu konuda birlikte yola çıktıkları ve Ecevit hayattayken ailesine yapılan haksızlıkları kabul edemeyen insanların, her nedense siyasi alandaki değişiklikler ve Ecevit'in ölümü ile 57. hükümet döneminde yaşananlara karşı verdiği mücadelede kendisini yalnız bıraktıklarını savunan Birgün, 2002 yılından beri Ecevit ve hükümetine yapılan siyasi tertipleri yüksek sesle dile getirdiğini belirtti.

Bu siyasi tertipleri, birlikte yaşadıkları insanların yapılanları çeşitli gerekçe ve siyasi menfaatleri doğrultusunda dile getirmekten vazgeçtiklerini ileri süren Birgün, "Benim çizgimde bir değişiklik olmadığından yeni Anayasa değişikliklerine, yapılan bu tertiplerin hesabını sorma yönünden baktığım için merhum Bülent Ecevit'e karşı olan sayısız borçlarımdan birini ödemek olarak görmek gerekir. Bu sebeplerden dolayı Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin birinci tur oylamalarına katılmam farklı çevrelerde değişik dedikodulara sebep olmuştur. Yaptıklarımın nedeni ve niçini sorgulanmadan yargısız bir şekilde infaz edildim. Bu infazı yapanlar içinde kendisini gazeteci sanan bazı köşe yazaları olduğu gibi sevdiğim insanı kendi küçük menfaatlerine alet eden eski müteahit yeni siyasi dehalar da bulunmaktadır. Bu çevrelerin verdiği tepki beni asla etkilememiştir. Bu çevreler kendi aciz durumlarının farkında olmadan bir takım küçük menfaatlerin etkisinde akla hayale gelmeyecek çirkin dedikodularla Ecevit ailesine olan bağlılığımın kamuoyunda sorgulanması yönünde gayretleri olmuştur. Bu insanların gerçek yüzü er ya da geç ortaya çıkacaktır." dedi.

Bu çevrelerin, çok sevdiği ve kendisinde büyük emeği olan insana ulaşıp yalan ve yanlışlarla dolu senaryolarıyla etkilemesine asla ve asla izin vermeyeceğini vurgulayan Birgün, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kendi adıma daima Ecevitlerin yanında oldum ve Ecevitlerin yanında olmaya devam edeceğim. Bu sebeplerden dolayı çok sevdiğim, üstümdeki emeklerini asla unutamayacağım, saygı duyduğum ve bağlılığımdan asla şüphe duyulmasını istemediğim, benim için gerçekten çok özel insanı kırmaktansa zaten ilkesel bir destekten öteye gitmeyen Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin ikinci tur oylamalarına katılmayacağım tüm kamuoyuna duyurulur."

Etiketler :