2 Yaralı Ankara'da

2 Yaralı Ankara'da

Siyonist İsrail'in saldırısında yaralanan aktivistleri taşıyan uçak Ankara Etimesgut Askeri Havalimanı'na iniş yaptı.

Siyonist İsrail'in saldırısında yaralanan aktivistleri taşıyan uçak Ankara Etimesgut Askeri Havalimanı'na iniş yaptı. Sedye ile hastaneye nakledilen hastalardan birinin zorlukla doğrularak elini havaya doğru kaldırarak 'zafer' işareti yaptığı gözlemlendi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, uçakta 2 yaralı bulunduğunu açıkladı. 2 yaralının ise yolculuğu kaldıramayacak durumda olduğu için İsrail'de kaldığını söyledi. Yaralılar Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülecek.

Yaralılardan birisi Türk vatandaşı olan İmdat Avni. Diğer yaralının ise İrlanda vatandaşı olduğu öğrenildi.

Türkiye'nin "Tek yolcu kalmayayıncaya kadar uçaklar havalanmayacak" açıklamasından sonra, Ben Gurion Havaalanı'nda tüm hazırlıkların tamamlanmasına rağmen, terörist İsrail'in "Bizde yok" dediği 3 yolcu için bekleyiş sürüyor.

Diğer taraftan yaralıların nakledildiği Ankara Atatürk Eğitim Hastanesi'ne siyasiler, vatandaşlar, gazeteciler ve insan hakları aktivistleri gelmiş durumda. Hastane bahçesinde kalabalığın ise arttığı gözlemlenirken, başkentin çeşitli noktalarında İHH, Mazlumder, Genç Birikim, İlkav ve AGD üyeleri başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütlerinin organize ettiği eylemler sürüyor. İstanbul Taksim'de ise onbinler aktivistleri karşılamak üzere bekliyorlar.

Sağlık Bakanlığı'na ait bir ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen ilk yaralılar, iki ayrı ambulansla uçağın indiği Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :