20 bin kişi internetten üniversite okuyor

20 bin kişi internetten üniversite okuyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Yusuf Ziya Özcan, Anadolu Üniversitesi haricinde ön lisans ve lisans üzerine 21 üniversitenin uzaktan eğitim verdiğini söyledi.

Anadolu Üniversitesi'nin eğitim verdiği öğrenci sayısının 1 milyon 500 bine ulaştığını söyleyen Özcan, "İnternet üzerinden eğitim verilen öğrenci sayısı ise 20 bine yükseldi." dedi.
Bilkent Otel'de yapılan Mesleki Yeterlilik Kurumu 4. Genel Kurulu'nda konuşan YÖK Başkanı Özcan, Avrupa Birliği Yeterlilik Çerçevesiyle Uyumlu Ulusal Yükseköğretim Mesleki Yeterlilikler Çalışması'na hız verdiklerini söyledi. Bilim sanat alanında mesleklerin tanımlandırılmasının gelecek yıla kadar tamamlanacağına dikkat çeken Özcan, bunların uygulamasının 2012 yılında bitirileceğini açıkladı. Meslek yüksek okullarında mesleklerin yeniden yapılandırılmasının da yürütüldüğünü kaydeden Özcan, bu çerçevede müfredatın uluslar arası 491 programın 44 temel alanda 196 programda toplandığını ifade etti. Bu yenilenmiş programla eğitim öğretim verildiğini dile getiren Özcan, öğrencilerin ulusal ve uluslar arası alanlarda istihdam edilmesini kolaylaştıracak şekilde yetiştirileceğine vurgu yaptı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Son dönemde Türkiye'nin dünyada söz alan bir ülke konumuna geldiğini kaydeden Kudatgobilik, "Türkiye G20'lerde, Birleşmiş Milletler'de karar ülkesi. IMF toplantılarına ev sahipliği yapıyor. Üç tarafındaki ülkelerle çözüm modeli üreten ülke konumunda." diye konuştu.

Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi dünyanın 16. büyük ekonomisini temsil eden Türkiye'nin dünyaya 126 sanayi ürünleri ihraç ettiğini kaydeden TİSK Başkanı, meslek standartları meselesini bitirmiş bir ülke konumuna gelmek istediklerini ifade etti. Avrupa'nın yaşlandığını ve çalıştıracak işçi bulmakta zorlandıklarını dile getiren Kudatgobilik, bir dahaki genel kurula kadar 3 -5 bin arasındaki standartın bitirilmesi gerektiğini vurguladı. Kutadgobilik, "AB çapında da standartlarını yapan ülke duruma gelmemiz lazım." dedi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken de mesleki standartların belirlenmesiyle iş bulma imkanlarının gelişeceğini belirtti.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy turizm sektöründeki standartların bu alanda yapılan istihdamı çoğaltacağını dile getirdi.

Hak-İş Başkanı Salim Uslu ise siyasi ekonomik açılımlara sosyal taraflar olarak mesleklerin standartlanmasıyla katkıda bulunacakları bilgisini verdi.

Etiketler :