20 yıl aradan sonra sürpriz atama!

20 yıl aradan sonra sürpriz atama!

Valiler Kararnamesi ile Yalova Valiliği görevine getirilen Esengül Civelek, Lale Aytaman'ın ardından Türkiye'nin ikinci kadın valisi oldu.

20 yıl sonra Türkiye'nin ikinci kadın valisi Yalova'ya atandı...

1991-1995 yılları arasında Muğla Valiliği yapan Aytaman'dan 20 yıl sonra Türkiye'nin ikinci kadın valisi Yalova'ya atandı. Daha önce üst düzey pek çok görevde bulunan, Türkiye'nin ilk kadın Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı unvanını da taşıyan Civelek, Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Yalova Valisi oldu. Civelek, böylece Cumhuriyet tarihinin ikinci kadın valisi unvanını aldı.

1958 yılında Aydın'ın Nazilli ilçesinde doğan Esengül Civelek, 1980'de Maliye Bakanlığı, Hazine Genel Müdürlüğü ve Milletlerarası İşbirliği Teşkilatı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Dairesi Meslek Memurluğunda göreve başladı. Daha sonra sırasıylaTürkiyeElektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Uluslararası Haber Ajansı A.Ş, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünde üst düzey görevlerde bulunan Esengül Civelek, 1997 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun bağlı olduğu Devlet Bakanlığından altın madalya, Yardımseverler Derneği Genel Başkanlığından altın berat ile ödüllendirildi. 2 çocuk annesi ve iyi derecede İngilizce bilen Civelek'in eşi İsmet Gürbüz Civelek de 2003 yılında Hatay Valisi iken yaşamını yitirmişti.

ŞÜPHESİZ BU BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ONUR VE GURUR

CumhurbaşkanıAbdullah Gültarafından onaylanan ''Valiler Kararnamesi'' ile Yalova Valiliğine atanan ve Türkiye'nin ikinci kadın valisi olan Esengül Civelek, ''Bu benim için çok büyük bir onur ve gurur. Bana duyulan bu güvene layık olmaya çalışacağım'' dedi.

Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalova'ya vali olarak atanmasının kendisi için bir onur olduğunu söyledi.

Yalova'nın her bakımdan kalkınması, büyümesi, gelişmesi için tüm taraflarla el birliği, iş birliği ve gönül birliği içinde çalışacağını belirten Civelek, ''Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bana verilen bu en önemli kamu hizmetini layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım. Benim için en öncelikli konu, vatandaşın huzuru. İnşallah bu önemli görevi başarıyla yerine getiririm. Allah utandırmasın'' diye konuştu.

Türkiye'nin ikinci kadın valisi olma gururunu yaşadığını da ifade eden Civelek, şunları kaydetti:

''Şüphesiz bu benim için çok büyük bir onur ve gurur. Bana duyulan bu güvene layık olmaya çalışacağım. Ben daha önce de buna benzer bir gurur Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarlığım döneminde yaşamıştım. Türkiye'nin ilk kadın müsteşarı olmamdan sonra ikinci kez böylesine bir gurur yaşıyorum.

Tüm Yalovalı hemşehrilerime gönül dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.''AA
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.