20 Yıldır Türkiye'nin Hizmetinde

20 Yıldır Türkiye'nin Hizmetinde

“MÜSİAD, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesi ve demokratik yapısının güçlenmesi için 20 yıldır büyük bir şevkle çalışmaktadır” dedi.

 

MÜSİAD’ın kuruluşunun 20. yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yapan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, “MÜSİAD, ülkemizinekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesi ve demokratik yapısının güçlenmesi için 20 yıldır büyük bir şevkle çalışmaktadır” dedi.

Vardan’ın yazılı açıklaması şöyle:

Kurucu Genel Başkan Erol Yarar’ın öncülüğünde 5 Mayıs 1990 tarihinde yola çıkan MÜSİAD, Anadolu’nun dört bir köşesindeki sanayici ve işadamlarını hizmet aşkıyla örgütleyerek, örnek bir sivil girişim olmuştur.

Geçen yirmi yıl itibariyle MÜSİAD’ın ülkemize en büyük hizmetlerinden biri, Anadolu’daki girişimcilik ruhunu dirilterek Türkiye’nin sanayileşme ve kalkınma gücüne katkı sağlamış olmasıdır.

Kurulduğu 90’lı yıllarda gerek Türkiye’de gerekse dünyada yaşanan değişimi yakalamayı başaran Derneğimiz, 2000’li yıllar boyunca Ali Bayramoğlu, Dr. Ömer Bolat ve bugün halen görevi sürdüren Ömer Cihad Vardan’ın öncülüğünde, Türk işadamının ufkunu, vizyonunu ve rekabet kabiliyetini yükseltmeye yönelik faaliyetlerine ara vermeden devam etmiştir.

Özellikle son yıllarda MÜSİAD, Türkiye’nin değişim sürecinin kritik dönemlerinde gösterdiği kararlı duruşu ve stratejik öngörüsü ile dönüşümün en etkili aktörlerinden birisi olmuştur.  

Derneğimiz gelecekte de, reel sektörün gelişimine, Türk işadamının yerel ve küresel pazarlarda rekabet güçlerini arttırmalarına, verimliliklerini yükseltmelerine, katma değer üretmelerine katkı sağlamaya devam edecektir. Bunları gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu güç, milletimizin sahip olduğu kültüre ve değerlere bağlı kalarak muhafaza ettiği ulusal ve uluslararası düzeydeki “bağımsız” yapısında bulunmaktadır.

İstihdam kapasitesinin arttırılmasına yönelik olarak yeni yatırımların gerçekleştirilmesine katkıda bulunan, genç girişimciye destek veren, faydalı ve sürdürülebilir projeler üretmeye devam eden Derneğimiz, sahip olduğu prensip ve esaslar çerçevesinde birçok ilke imza atmak ve her zaman öncü olmak için çalışmalarını daha da arttıracaktır.

Zira, biz çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettikçe, Türkiye büyüyecek, Türkiye büyüdükçe MÜSİAD büyüyecektir.

Bu vesileyle, habername olarak biz de tüm MÜSİAD camiasına daha nice başarılı yıllar diliyoruz…..

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :