2000 yıllık kayıp İncil Kozmik odada mı?

2000 yıllık kayıp İncil Kozmik odada mı?

Özel Kuvvetler'deki kozmik aramayla ilgili ilginç bir iddia daha ortaya atıldı. Hz İsa'nın katibi Barnabas tarafından yazıldığı ve 2000 yıldır kayıp olduğu iddia edilen Barnabas İncili'nin Özel Kuvvetler'de muhafaza edildiği öne sürüldü.

İlginç iddiayı Bugün Gazetesi yazarı Adem Yavuz Arslan gündeme getirdi.

İşte Adem Yavuz'un bugünkü yazısı...

Ankara gazeteciliği bugünlerde bulmaca çözmeye benziyor.

Cevap bekleyen onlarca soru, analiz edilmeye muhtaç bir düzine gelişme var.

BDP'li vekillerin ifade krizinden Danıştay'ın hakimlere yönelik telefon dinleme içtihadına, STK'daki 'kozmik aramadan' Ergenekon'daki şüpheli intiharlara kadar her biri deve dişi gibi gündemler var.

Bu süreçte en kritik konu şüphesiz Özel Kuvvetler'deki 'kozmik arama.' Konunun bizatihi kendisi yılın olayı olmaya aday. Bugüne kadar 'Ordunun yatak odası'ndan tutun da 'Kontrgerillanın kalbi' gibi muhtelif tanımlamalara konu olan Seferberlik Tetkik Kurulu (STK) Hakim Kadir Kayan tarafından inceleniyor. İnceleme tek hakim tarafından yapıldığı ve veriler olay yerinde analiz edildiği için çalışmanın kaç gün süreceğini kestirmek zor.
Tabi konu bu kadar hassas olunca spekülasyon da bol. STK'daki 'aramanın orduyu yıprattığını' düşünenler ile 'buradaki aramanın birçok soruya cevap vereceğini' savunanların tezleri çarpışıyor.

Böyle dönemlerde ne olduğunu anlamanın yolu biraz satır aralarını okumak ve biraz da havayı koklamaktan geçiyor. Bu aşamada Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başbakanı Başbuğ'un normalden uzun süren haftalık görüşmesinin ardından cumartesi sabahı yapılan sürpriz buluşmayı not etmek şart.

Delillerin imha edildiği yönünde veriler bulan savcılık cuma akşamı bir ilke imza atarak STK'nın karargahında arama başlatmıştı. Aslında arama başlayamadı çünkü fiziki direnişle karşılaşan savcılar ve hakim ertesi sabah karargahın arşivini mühürleyerek ayrılmak zorunda kalmıştı.
Bu aşamada kırılma noktası Erdoğan ile Başbuğ'un cumartesi sabahı buluşması oldu. Edinilen bilgiye göre buluşma isteği Başbuğ'dan geldi ve Başbuğ bir sürpriz daha yaparak yanına müstakbel Genelkurmay Başkanı olacak olan Işık Koşaner'i de aldı.

Bu toplantıda ne konuşulduğu ayrı bir konu ama aynı günün akşamı aramanın yeniden başlamasını 'sivil iradenin kararlılığı' olarak yorumlamak mümkün.
Bir gün sonra Erdoğan'ın DEİK toplantısında 'kişilerin işlediği suçlardan kurumlar sorumlu tutulamaz' demesini de ayrıca not etmeli. Yine bir başka ayrıntı da Arınç'a yönelik suikast iddialarının ortaya atıldığı günden bu yana gerek Başbakan, gerek Arınç ve gerekse de Cumhurbaşkanı Gül'ün ihtiyatlı bir dil kullanmalarını 'demek ki izahı yapılamayan birtakım gri noktalar var' olarak anlamak mümkün.

Başbakan Erdoğan'ın Turgut Özal adına düzenlenen ödülü alırken söylediği; "Bu ülkeye çeteler, mafya ve hukuk dışı örgütlenmeler istikamet veremez" sözünü de mevcut tabloda önemsemek gerek.

Hükümetin ve askerin zirvesi kriz çıkarmamak için azami gayret gösteriyor. Ama kesin olan bir şey daha var: STK'nın arama kararıyla Ankara uçaktan atlamış oldu. Fizik kuralları gereği de atlanılan uçağa geri dönülmüyor. Türkiye cumartesi itibarıyla yeni bir boyuta geçti. Suç unsuru olacak verilere ulaşılırsa vahim sonuçlar olabilir. Hiçbir şey çıkmazsa 'orduyu yıpratmak için senaryo uyduruluyor' diyen muhalefetin gazıyla askerle hükümet karşı karşıya kalır. Her durumda başlanılan yere dönülmeyeceği kesin.

Kozmik aramadan Hristiyan dünyası da etkilenir mi?
Baştan söyleyeyim konuyu sulandırma derdinde değilim. Ama söz konusu olan Özel Kuvvetler Komutanlığı olunca insanın zihni çok şey çağrıştırıyor.

Teolojiye ilgi duyanlar için Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın özel bir anlamı var. Hz İsa'nın katibi Barnabas tarafından yazıldığı ve 2000 yıldır kayıp olduğu iddia edilen Barnabas İncili'nin bir şekilde Özel Kuvvetler'de muhafaza edildiği anlatılır.

Kitaplara, belgesellere konu olan hikayeye göre; 1981 yılında (bazı kaynaklarda ise 1983) yılında Hakkari/Uludere arasında bir mağarada bulunan Barnabas İncili önce Babat Aşireti'ne sonra da Jandarma'ya geçmiş. Daha sonra da Özel Kuvvetler'in arşivine kaldırılmış.

Bazı özel harpçi komutanların yakın ilgisine mazhar olduğu anlatılan İncil'in yolu bir şekilde Ergenekon ile de kesişti. Ergenekon'dan tutuklu bulunan Veli Küçük'ün bir dönem kitabın tercümesi için çalıştığı biliniyor. Hatta Aramice bilen bazı profesörlerin de ilk 16 sayfasını tercüme ettiği, sonrasında bilinmeyen bir nedenle tercüme işinin rafa kaldırılarak kitabın tekrar Özel Kuvvetler'in arşivine alındığı rivayet ediliyor.

Başta da dediğim gibi maksat işi sulandırmak değil. Fakat ister misiniz Barnabas İncili'nin iki bin yıldır bulunamayan 4 nüshasından birisi de Kirazlıdere'den çıksın?


 

Etiketler :