2009 hac kuraları için TIKLAYIN

2009 hac kuraları için TIKLAYIN

Kutsal topraklar için heyacan zirvede! Bugün 12'de çekilişi tamamlanan kura sonuçları için tıklayın...

Hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun da katıldığı törende bilgisayar ortamında çekilen kurayla belirlendi. Hac için bu yıl 754 bin 951 kişi başvurdu.

Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, hac için bu yıl 754 bin 951 kişinin başvurduğunu, bunların 548 bininin 2007-2008 yıllarından beri beklediğini, 206 bin 45'inin de ilk kez kayıt olduğunu kaydetti.

Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu'nun bugün toplandığını ve hac ile ilgili esaslar hakkında kararlar aldığını anlatan Bardakoğlu, sözlerini şöyle

Hac için bu yıl 754 bin 951 kişinin başvurdu. Bunların 548 bininin 2007-2008 yıllarından beri beklerken, 206 bin 45'i ise ilk kez kayıt oldu.

Sonuçlar için TIKLAYIN

Not: Sistemdeki yoğunluk nedeniyle
kura sonuçları açılmayabilir. Belirli aralıklarla lütfen tekrar deneyiniz...

sürdürdü:

''Kurul olarak adaleti de sağlamak adına katsayı uygulamasına karar verdik. Buna göre, ön kayıtlarını 2007 yılında yaptırıp 3 yıl üst üste kuraya katılmış olanlara 9, 2008 yılında önkayıt yaptıranlara 4 ve bu yıl ilk kez kayıt olanlara 1 katsayı uygulanarak kuralar çekilecektir. Ancak 2007'de başvurduğu halde çıkmayıp, bu yıl başvurana çıkan şanslı kişiler olabilir. Bu biraz da nasip meselesi. Kurul olarak bizim en büyük üzüntümüz, mahcubiyetimiz 750 bin kardeşimizden 74 bininin hacca gidecek olmasıdır. Gönül ister ki 750 bin kardeşimizi de hacca gönderelim.''

HAC FİYATLARI

Geçen yıl, gerekli olmasına rağmen hac fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapmadıklarını anımsatan Bardakoğlu, ancak bu yıl özellikle Mekke'de Harem civarındaki yıkımlar ve yeniden inşalar nedeniyle ev fiyatlarının arttığını söyledi. Kurul ile uzun müzakereler ve toplantılar sonrasında fiyatlara en düşük seviyede artış yaptıklarını belirten Bardakoğlu, ücretlerde normal tipte yüzde 12, müstakil tipte yüzde 9, otel tipinde ise yüzde 6 civarında artış olduğunu bildirdi.

Kesin kayıt hakkı kazananların 1 Haziran'dan itibaren kayıtlarını yaptırabileceklerini kaydeden Bardakoğlu, şehit ve gazi ailelerinden 600 kişiye kontenjan ayırdıklarını ifade etti.

ADAYLARIN YAŞ ORTALAMASI 57

Hacca gideceklerin yaş ortalamasının düşmesini arzu etmelerine rağmen bu yıl hac için başvuranların yaş ortalamasının 57'ye çıktığını kaydeden Bardakoğlu, ''Böyle giderse bu ortalama giderek yükselecek demektir. Çünkü 750 bin başvurudan 70-80 bin kişi götürebiliyoruz. Bu nedenle de kurul, en yaşlılardan başlamak üzere 2 bin kişiye 'yaşlılık kontenjanı' ayırma kararı aldı'' diye konuştu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hacıların eşyalarının taşınmasını da üstleneceklerini anlatan Bardakoğlu, hacı adaylarının kutsal topraklardan aldıkları eşyaları, maliyeti civarında bir ücretle evlerine kadar teslim edeceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :