2010’da Zirvedeki 10 Marka hangileri?

2010’da Zirvedeki 10 Marka hangileri?

Geçtiğimiz yıl iş dünyasının haberde ön plana çıkan ilk on markası belli oldu…

Interpress’in yaptığı, 2010 yılında yazılı basında haber bazında “En Çok Konuşulan Markalar” araştırmasına göre; birinci sırada ‘Turkcell’ yer alırken, yaptığı yeni sponsorluklarla gündeme gelen ‘Türk Hava Yolları’ ikinci, ‘Türk Telekom’da üçüncü sırada yer aldı.

 

Medya Takip Şirketi Interpress’in, iki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergide çıkan haberleri inceleyerek oluşturduğu, 2010 yılı “En Çok Konuşulan Markalar” sıralaması belli oldu. Listenin ilk sırasında, Türkiye’nin üç küresel mobil iletişim sistemi firmasından biri olan ve geçtiğimiz yıl boyunca yazılı basında toplam 14 bin 351 haberi çıkan ‘Turkcell’ yer aldı. ‘Turkcell’ çeşitli yaş ve farklı sosyal gruplara yönelik yaptığı kampanya çalışmaları başta olmak üzere, reklam filmleri, sponsorluk aktiviteleri ve yeni yatırımlarıyla adından en sık söz edilen marka oldu.

 

Listenin ikinci sırasında, ünlü markalarla yaptığı yeni anlaşmalar, farklı reklam çalışmaları ve yeni yatırımlarıyla kurumsal iletişim çalışmalarına büyük ağırlık veren ‘Türk Hava Yolları’ yer aldı. THY’nin geçtiğimiz yıl içinde toplam 11 bin 868 haberi yayınlandı. Aynı listenin üçüncü sırasında ise, iletişim sektörünün önde gelen markalarından ‘Türk Telekom’ yer aldı. Yıl boyunca yaptığı yeni kampanya çalışmaları, Cem Yılmaz’ın farklı karakterleri canlandırdığı uzun soluklu reklamları ve yatırımlarıyla ‘Türk Telekom’, yazılı basında toplam 11 bin 299 haberi çıktı.

 

Interpress’in 2010 yılı “En Çok Konuşulan Markalar” listesinde, ‘Ziraat Bankası’ çıkan 10 bin 985 haberle dördüncü sırada yer alırken, ‘Renault’ 10 bin 64 haberle beşinci sırayı aldı. Oluşan listenin altıncı sırasında, finans sektöründe yer alan ‘Akbank’, 8 bin 996 haberle, spordaki sponsorluk çalışmalarıyla gündeme gelen gıda sektörünün öncü ismi ‘Ülker’ de çıkan 8 bin 183 haberle yedinci sırada yer aldı. Sekizinci sırada hakkında yayınlanan 7 bin 878 haberle otomotiv sektörünün büyük markalarından biri olan ‘Ford’ bulunurken, aynı sektörde yer alan dünya devi ‘Mercedes’ ise 7 bin 230 haberle dokuzuncu sırayı aldı. Listenin onuncu sırasında 7 bin 86 haberi çıkan ‘Garanti Bankası’ yer aldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :