2011 de hedefte Kenya var

2011 de hedefte Kenya var

Yaptığı cerrahi operasyonlar ve sağlık yardımlarıyla dünyanın 24 ülkesinde binlerce insanı hayata bağlayan Yeryüzü Doktorları 7 Ocak 2011 Cuma günü Kenya’ya umut götürmek için yola çıkıyor.

Kenya’nın Mombasa kentinde bulunan Sayyidah Fatimah Hastanesi’nde, bu bölgede ilk kez yapılacak endoskopik prostat(TUR-P) ameliyatlarını gerçekleştirecek olan Yeryüzü Doktorları ekibi, 1 hafta boyunca sürecek ameliyatların yanı sıra, yerel hekimlere bu konularda eğitim de verecek.

 

Gerekli ekipman Türkiye’den gönderildi

Bu ameliyatlarda kullanılacak endoskopik ameliyat cihazları Yeryüzü Doktorları tarafından Sayyidah Fatimah Hastanesi’ne Türkiye’den daha önce gönderilmişti. Bölgeye gidecek olan Yeryüzü Doktorları bu cihazları kurup kullanımını yerel hekimlere öğretecekler.

 

2011’de Kenya’ya 8 ekip

2011 yılı boyunca üroloji ameliyatlarını gerçekleştirmek üzere bölgeye 4 ekip göndermeyi planlayan Yeryüzü Doktorları, bunun yanı sıra yine 2011 yılı içerisinde aynı bölgeye, Yeryüzü Doktorları Afrika Göz Nuru Projesi kapsamında katarakt başta olmak üzere göz hastalıklarının tedavisini gerçekleştirmek için 4 ayrı ekip göndermeyi de planlamaktadır. Böylelikle 2011 yılı boyunca Kenya’ya toplamda 8 cerrahi görev ekibi gönderilmiş olacaktır.

 

TİKA işbirliği

T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı da Yeryüzü Doktorları’nın daha önceki bir çok projesinde olduğu gibi bu projeyi de desteklemektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :