2011 Türkiye’nin dönüm noktası olacak

2011 Türkiye’nin dönüm noktası olacak

"2011 Türkiye için “Oh çok şükür, sağ salim düze çıktık” yılı olacak." diyen Murat Birsel'in Türkiye yeniden doğacak! dediği yazısı.

Murat Birsel'in yazısı

2011’in hepimize neşe, sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim. Bunu uçakta koltuk üzerinde bulduğunuz bir “Yeni Yıl” kartı şeklinde düşünebilirsiniz. Çünkü Türkiye bir uçak! 2011’de ‘take off’ bitecek ve ‘airborne’ olacağız.

‘Take off’ -malum- uçağın yerden kesilip irtifa alma süreci. ‘Airborne’ da bu sürecin bittiği, uçağın sanki hava yastığının üzerine yatarak süzüldüğü ‘rahat olun’ anlamında bir sesli uyarının ‘ding’ ettiği an. ‘Airborne’ düz tercümeyle ‘havada doğum’ demek, nitekim yalan da değil, insan kendini yeniden doğmuş hissediyor.

Bu anlamda 2011 Türkiye için “Oh çok şükür, sağ salim düze çıktık” yılı olacak. Hepimiz rahatlayacağız, aynı uçakta olduğumuzu anlayacağız. Uçak çakılacak olduğunda paraşütleri nasıl dağıtacağız öncelikler hesabını bırakacağız.

Türkiye yeniden doğacak!

***

Doğum, doğmak, var etmek, var olmak... Olmak veya olmamak, yapmak ya da yapmamak... Bu manada 2011 Türkiye’nin ‘ölmek’ çözümsüzlüğünden ‘olmak’ çözümüne geçişi olacak...

Ölmekle değil, ölümü önlemekle; yaşatmakla ve mutlu hayat seçenekleri sağlamakla iftihar edeceğiz.

‘Ölürüm bu ülke için!’ Bunu anlamak mümkün, ama bu son nokta, sonrası yok. Zaten -bastığı yeri tanıyan- biz yaşayalım diye şehit olduklarını biliyor, bu kutsal saygıyı gönlünde besliyordur.

Ölme arkadaş, yaşa bu ülke için. Affedersiniz, bizler öle öle; kime kalacak bu ülke!

Yaşayalım bu ülke için. Ölmede değil, olmada; yıkmada değil yapmada, nefrette değil sevgide yarışalım.

***

2011 bu değişimin yılı olacak.

Yeni bir Türkiye’nin başlangıcını yaşayacağız, bunu birlikte yapacağız... Seçimlerde!

2011 genel seçimleri alışageldiğimiz genel seçimlerden çok farklı geçecek, bir siyasi görüşü desteklemek, bir parti, bir başbakan seçmek gibi değil... Bir ‘milli mukavele’ yapacağız, bir ‘Sosyal Kontrat’ imzalayacağız.

Kalkış sırasında, kemerler bağlıyken, kımıldayamıyor aman düşmesin uçak da ne olursa olsun diyorsun. Şimdi -ilk kez- uçak havada -düze çıktı- ve bizler Türkiye’nin mutluluk rotasının nereden geçeceğine karar vereceğiz.

Herhalde olası rota ve yapılacaklar listesi, pilot kabininde bir kasada duruyor, mutlaka üzerinde çalışılıyordur. Seçim sandığı önümüze gelene kadar hepimiz okumuş anlamış; bir kanaate varmış oluruz.

***

Ya yolcular halihazır kaptan pilotun ortaya koyduğu planı beğenmezse ne olacak?!

Buna ihtimal veren yok biliyor musunuz? Bu soru tamamen teorik! Pratikte böyle bir olasılık olsa, muhalefet ‘alternatif sosyal kontrat’ hazırlar. İnşallah hazırlarlar!

Çünkü... Velev ki planı beğenmedi Türkiye...

Vatandaş “Var mı başka plan” diyecektir...

Muhalefet “Başka plan yok. Başka plan, uçağı indirmek” dediği anda; bütün Türkiye “Arkadaş bunlar bu uçağı düşürür, bir plan yapmaktan acizler, boş versene” der.

Aslında demek üzere ondan bu yıl bitmeden durumu yazayım dedim. Yılın son yazısında ilk cümlesinin altını tekrar çizer her şey gönlünüzce olsun isterim.

Star Gazetesi

Etiketler :