2011 Türkiye'si SEÇİM ANKETİ

2011 Türkiye'si SEÇİM ANKETİ

Sarıgül ilk kez ankete girdi..

Dünyanın en büyük yatırım bankası Merrill Lynch’in kamuoyu araştırmasının sonuçlarını Yeni Çağ gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar köşesinde yazdı.

ŞEHİT HABERLERİ ÖNCESİ YAPILDI
Dünyanın en büyük yatırım bankası Merrill Lynch’in yaptırdığı kamuoyu araştırması ilginç sonuçlar verdi. Dün TÜSİAD’ın üst düzeyinden aldığım sonuçlar bir hafta öncesine ait, yani son saldırı ve terör olayları ankete girmedi. İşte sonuçlar:
AKP: Yüzde 31.7, CHP: Yüzde 23.7, MHP yüzde 20.1, DTP: Yüzde 6.4, Mustafa Sarıgül: Yüzde 4.1, Saadet Partisi: Yüzde 3.7, DP: Yüzde 1.7...

ANKETTEN ÇIKAN SÜRPRİZ İSİM
Sonuçlar gösteriyor ki Parlamentoya yine üç parti girebiliyor. İlginç ayrıntı, Mustafa Sarıgül’ün artık anketlerde görülebilmesidir. Sarıgül yüzde 4’e erişerek yarışta ben de varım diyor... Mukayeseli anket sonuçlarında Sarıgül oylarının yüzde 70’ini CHP’den alıyor. Yani Sarıgül olmasa CHP, AKP ile nefes nefese bir yarış yapacak..

SARIGÜL NEDEN DESTEKLENİYOR
Önkibar köşesindeki yorumda "Bırakın diğer ayrıntıları sadece bu araştırma bile Mustafa Sarıgül’ün Tayyip Erdoğan ve ABD tarafından niçin desteklendiğini gözler önüne seriyor.. Öyle çünkü CHP yüzde 27’yi geçtiği an yüzde 20’lik MHP ile koalisyon sayısına erişiyor. Sarıgül sanki bunu engellemek için görevli." dedi..

Etiketler :