'21 Mayıs'ta kıyamet' fiyaskosu can aldı

'21 Mayıs'ta kıyamet' fiyaskosu can aldı

Rusya'da 14 yaşındaki bir kız, Amerikalı papaz Harold Camping'in ortaya attığı 21 Mayıs'ta kıyametin kopacağı şeklindeki iddialarından korkarak kendini tavana astı.

Kız çocuğun cep telefonuna "Herkes gibi ölmek istemiyorum... Şimdi ölüyorum" mesajı bıraktığı belirtildi. ABD'li papazın iddiaları üzerine Rusya'da da, Amerika'da olduğu gibi "kıyametin kopacağı" konusunda sokaklara özel billboardlar asılmıştı.

Rusya'ya bağlı Maria El Cumhuriyeti'ndeki Tetyanovo köyünde yaşayan Nastya Zaçinova isimli kız öğrencinin 21 Mayıs günü sözde kıyametten korkarak intihar ettiği belirtildi. 21 Mayıs'a sayılı günler kala Nastya'nın aniden içine kapandığı, kimseyle konuşmadığı kaydedildi. Siyah renkli elbiseler giyen öğrencinin korku içinde dolaştığı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mari El Cumhuriyeti Gornomariyski Savcılık Dairesi yetkilisi Aleksandr Koşmarin, "21 Mayıs günü okuldan eve geldikten sonra çamaşır ipleri ile kendini tavandan asmış. Okulda arkadaşlarıyla uzun uzun vedalaşmış. Nastya'nın günlük defterini de kanıt olarak inceleme çalışmamıza aldık" dedi.

Nastya defterinde kıyamet gününde başına gelecek olaylardan çok korktuğunu belirtiyor. Mari El Savcılığı Soruşturma Komisyonu savcıları, Nastya'nın bölgedeki herhangi bir dini tarikatla bağlantısının olup olmadığını da araştırıyor. Ailenin tek çocuğu olan Nastya'nın intiharına baba ve annesi de halen inanamadığını göz yaşlarıyla ifade ediyor. Anne Lyudmila Zaçinova, "ABD'li papazın iddiaları kızımı çok etkileyerek mahvetti. Nastya bu 21 Mayıs tarihini çok ciddiye almıştı" diyerek göz yaşlarına hakim olamadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.