21 yıl önce söylenmiş sözler

21 yıl önce söylenmiş sözler

"Bizim grubumuzun politika calismasi olmustur, tikanmistir. Politika calismasi cikmaza girmistir. O politika calismasini bilimsel temellere oturtarak islah etmeliyiz, gelistirmeliyiz.

"Bizim grubumuzun politika calismasi olmustur, tikanmistir. Politika calismasi cikmaza girmistir. O politika calismasini bilimsel temellere oturtarak islah etmeliyiz, gelistirmeliyiz. Tikanikligi izale etmeliyiz. Isler ve calisir hale getirmek zorundayiz. Cunku, politika onemli bir dal!.. Ic ve dis politika cok onemli, ihmal etmememiz gereken bir dal.


O bakimdan, cok yonlu calismak zorundayiz... Her yonden hizmete girmek zorundayiz... Herkesten azamî derecede faydalanmak zorundayiz. "Efendim, su partiden falanca oldugu icin ona kusmek... filân." gibi bir seyi de, biraz mahalle cocuklarinin darginligi gibi goruyorum, iptidâî bir sey olarak goruyorum. Yâni, hizmet ehli olan, Din-i Mubîn-i Islâm'a hizmet etmek isteyen, iyi niyetli olan, suurlu her kimseyle mutlaka dayanismak; onu desteklemek ve ondan faydalanmak, istifade etmek zorundayiz. Burda, boyle bir fanatizm icinde olmayi uygun gormuyorum.

Benim bu sozlerim --ANAP'i desteklemek filân gibi-- sakin yanlis yorumlanmasin!.. Icabinda MCP'yi desteklemek, icabinda IDP'yi desteklemek, icabinda SHP'yi desteklemek bilimsel bir sey olarak gerekebilir. Veyahut, SHP'nin icindeki falanca sahsi desteklemek gibi bir sey yapilabilir. Biz insanlarin faydasini, Allah'in rizasini dusundugumuz icin; kazanmak esas oldugundan, yikmak ve itmek isimiz olmadigindan, kim musbet tavir takinirsa onu desteklemeliyiz.
 
Diyelim ki, basortu konusunda SHP'den bir kimse, "Dogru, siz dogru soyluyorsunuz; boyle olmasi lâzim!" dese; onun yanina yanasmaliyiz, ondan istifade etmeye calismaliyiz muhterem kardeslerim!..

"Bizim partimiz Refah Partisi'dir. Binaenaleyh, baska butun partilerle kusuz." gibi bir sey yanlis. Biraz daha genis bir dusunce icinde olmak zorundayiz. Tam acik soylemek gerekirse meseleyi, ben soyle demek istiyorum: "Herkesten istifade etmeliyiz, herkesi kurtarmaya calismaliyiz. Herkesi dogru cizgiye cekmeye calismaliyiz. Her iyi seyi, iyi gelismeyi desteklemeliyiz. Ne yapacagini bilen insanlar, kimi destekleyecegini bilir, ne soz soyleyecegini bilir. Ne yapacagini bilmeyen insanlar, alismis olduklari seylerle, klasik seylerle mucadele verirler ve bir sey elde edemezler."

Mahmud Es'ad COŞAN
 DUNYADA DEGISEN DENGELER
9 Haziran 1990 – ADAPAZARI
"Yeni Donemde Yeni Gorevler "kitabindan.  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.