'23.00'lere kadar açık AVM olur mu?'

'23.00'lere kadar açık AVM olur mu?'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AVM'leri vicdansızlıkla suçlayarak, "Gece 23.00'lere kadar açık AVM olur mu. Allahtan korksunlar. Bunlar vicdansızlık, bu vicdansızlardan anlayacağı dilde hesap soracağız " ded

Kozahan'da Bursa'daki esnaf odalarının temsilcileri ve TESK yönetimi ile yemekte bir araya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AVM'lere ve TESK eski Başkanı Derviş Günday'a göndermede bulundu. AVM'ler konusunda TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile sürekli konuştuklarını ifade eden Bakan Bülent Arınç, "Geçen gün hale gittik. Halde çalışan işçi kardeşlerimiz, 'Buranın pazarı olan günlerde bu AVM'ler bizden marulu meyveyi alıyor, AVM'nin önüne tezgahı kurup benim 100 kuruşa satmam gerekeni 50 kuruşa satıyor. Bana darbe vuruyor' dedi. Bu kadar vicdansızlık olur mu. Sırf hal esnafını perişan etmek için yapılan birşey. Kanun serbest, rekabetçi piyasa var ama buna vicdan dayanır mı. O adam onu satarsa Pazar kazanacak. Sen AVM'de zaten on bin şey satıyorsun, o sattığın şeyin zaten kıymeti yok. Niye özellikle onun fiyatını uygun düşürüp oradaki insanın gözünden yaş akıtıyorsun. Bunlar vicdansızlık, bu vicdansızlardan anlayacağı dilde hesap soracağız" diye konuştu.

"AVM'LER AVRUPA BİRLİĞİNDEKİ STATÜYE KAVUŞACAK"
TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in her zaman kendisine, 'Bakanım Avrupa'da ne varsa bizde de o olsun' dediğini hatırlatan Bakan Arınç, "Alışveriş merkezlerinin statüsü öyle olacak. Neyse o, ne eksik ne fazla. Gece 23.00'lere kadar açık AVM olur mu. Allahtan korksunlar. Neresinden bakarsak bakalım. Mücadelemiz devam ediyor" şeklinde konuştu.

"SIKILI YUMRUKLA EL SIKIŞILMAZ"
TESK eski Başkanı Derviş Günday'a göndermede bulunan Bakan Arınç, "Hükümetlere küselim, sırtımızı dönelim, elimizi yumruk yapalım, biz onunla düşmanlık içinde olalım. Hepiniz biliyorsunuz geçmişte böyleydi. Ben meclis başkanıydım, meclis başkanıyla TESK'in arasında 50 metre mesafe var. Arada bir tek yol var. Öyle bir genel başkan vardı ki o 50 metreyi aşıp bir gün bizi ziyaret etmedi. Bir gün bizimle esnafın meselelerini konuşmadı. Başbakanı arayıp, 'Benim kitlemin sorunları var, sen hükümetin başındasın, ben esnafı temsil ediyorum. Benim bu sorunumu çözeceksin' demedi. Sıkılı yumrukla el sıkışılmaz, elini açacaksın ki adamın elini tutacaksın" dedi.

"50 METREDEN EL BİLE SALLAMADI"
Dünyanın insanı ile görüştüklerini ifade eden Bakan Bülent Arınç, "Tabipler Odası geliyor, sivil toplum kuruluşları geliyor, eczacılar odası geliyor. Bizde esnafla iç içeyiz gelmediler. İnat ettiler, düşmanlık yaptılar. O günleri ben üzüntüyle hatırlıyorum. Keşke bir araya gelebilseydik keşke meselere o zaman birlikte sahip çıksaydık. Ama beyefendi halinden memnundu. Biz karşıda bekliyorduk oda bize el bile sallamıyordu. Ne zaman Palandöken geldi avucunu açtı, 'Benim meselem var ben anlatacağım sende çözeceksin dedi. Bizde aldık başımızın üstüne koyduk" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.