25 Kasım’da imamlar cemaati terkediyor

25 Kasım’da imamlar cemaati terkediyor

İşlerini meslek olarak gören imamlar, 25 Kasım'da grevde. Grevdeki imamların namaz kılıp kılmayacağı merak ediliyor!

Yaptıkları işe meslek olan bakan imamlar, 25 Kasım genel grevinde destek verip camilerde namaz kıldırmayacaklar. Kamuoyu şimdi, bu imamların, o gün namaz kılıp kılmayacağını merak ediyor. Kamusen'e bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, ''25 Kasım'da imamlarımız görevlerine gitmeyecek'' dedi.

Türkiye Eğitim-Sen Şube Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Sergi, son 8 yıl boyunca yapılan toplu görüşmelerin ancak ikisinde uzlaşma sağlandığını, 6 görüşmede ise mutabakata varılmadığını kaydetti.

Sendikaların aldığı eylem kararları sonrasında, üyelerin yönetici baskısıyla karşılaştığını ileri süren Sergi, şöyle dedi:

''Sendikal kararlar doğrultusunda eyleme katılan kamu çalışanları hakkında yöneticiler disiplin uygulamaları yaptı. Yargıtay sendika üyeleri hakkında bu konuda disiplin uygulanamayacağı yönünde karar verdi. Sendikalar olarak ciddi sıkıntılarımız var. Yöneticiler, kamu çalışanlarının bazı sendikalara üye olmalarına karşı çıkıyor. Bu sosyal ve hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmıyor. 25 Kasım'da imamlarımız da diğer kamu çalışanları gibi görevlerine gitmeyecek.''

25 Kasım'da Türkiye Kamu-Sen ve KESK üyesi memurlar bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklamışlardı.

 

DUNYABULTENİ.NET

 

Etiketler :