25 Türk, Sendai'de aynı evde mahsur

25 Türk, Sendai'de aynı evde mahsur

Japonya'nın Sendai kentinde, 25 Türk vatandaşının mahsur olduğu ve aynı evde kurtarılmayı bekledikleri ortaya çıktı. Sızıntı olan nükleer santrale 140 Km. uzaklıktaki bir evde bulunan Türklerin durumu iyi ancak...

Artanç Savaş'ın haberi

Sızıntı olan nükleer santrale 140 kilometre uzaklıktaki bir evde bulunan Türklerden Ali Demirci, yaşadıklarını SABAH'a anlattı. Selçuk Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Sendai'ye doktora yapmaya giden 25 yaşındaki Demirci, "Bizim için deprem henüz bitmedi. Çünkü her an yeni artçılarla sarsılıyoruz. Bu durum moralimizi bozuyor" dedi.

Demirci, "Nasıl davranacağımızı ortak akılla belirlemek ve Türkiye ile irtibatımızı kolaylaştırmak için bir araya gelme kararı aldık. Aramızda ağır yaralı kimse yok. Büyük depremi ufak tefek sıyrıklarla atlatmayı başardık" diye konuştu.

ÜÇ GÜNLÜK YİYECEK KALDI

"En büyük sıkıntımız yiyecek stoğumuzun azalmış olması" diyen Demirci, "Yaklaşık üç günlük yiyeceğimiz kaldı. Sendai'ye kara ve hava ulaşımının kapalı olması nedeniyle süpermarketlerin stokları da tükenmek üzere" dedi.

Demirci, Türkiye'deki ailelerine de şu mesajı yolladı: "Nükleer sızıntı tehlikesi nedeniyle acil bir durum olmadıkça sokağa çıkmıyoruz. Ayrıca doğalgaz verilemediği için geceleri üşüyoruz. Ancak ailelerimizin içi rahat olsun. Hiç birimizin acil bir sağlık problemi yok."

SABAH

Etiketler :