250 Bin facebook profili çalındı

250 Bin facebook profili çalındı

Facebook profiliniz randevu sitesinde sergileniyor olabilir

Birçoğumuz Facebook'taki gizlilik ayarlarına önem vermez, hatta nereden girileceğini bile bilmez. Ama profiliniz herkese görünür şekilde ayarlıysa belki siz de Lovely-Faces.com'un bir üyesi olmuşsunuzdur. Haberiniz yok mu? Tabii ki yoktur, kayıt sizin isteğinizle yapılmadı ki zaten...

Kendisini "çöpçatan" olarak tanıtan site, an itibariyle yaklaşık çeyrek milyon üyeye sahip. Ama sadece bir algoritma çalıştırmanız, bu üyelerin aslında çalınmış Facebook profilleri olduğunu size kanıtlar.

Kendi kurallarına aykırı

Konuyla alakalı olarak Facebook Gizlilik Poliçesi Yöneticisi Barry Schnitt; Facebook'un kullanıcılarının gizliliğine önem verdiğini, bu konuda yapılacak bir sızıntının kendi kurallarına aykırı olduğunu ve bu durumu önlemek için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor. Çünkü düzeltemezlerse başları fena halde ağrıyabilir.

Şöyle de bir ironi var ki, "Sosyal Ağ" filmini izleyenler bilir, Facebook'un hikâyesi de Mark Zuckerberg'in üniversite veritabanlarında bulunan öğrenci kişisel bilgilerini çalmasıyla başlamıştı...

Bu tuzağa düşmemek için Facebook hesabınızının "herkese açık" olmadığına emin olun. Bunun için Güvenlik Ayarları'na girerek ilgili ayarı değiştirmeniz yeterli.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :