250 Bin Şehit 250 Bin Fidanla Yaşatılacak

250 Bin Şehit 250 Bin Fidanla Yaşatılacak

Beykoz Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100.Yılı’nı anlamlı bir etkinlikle anıyor. Çanakkale destanında kahramanca savaşarak şehit olan 250 bin ecdadımızın aziz hatırası, Beykoz Riva’da dikilecek 250 bin fidanla yaşatılacak.

 

Beykoz Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100.Yılı’nı anlamlı bir etkinlikle anıyor.

Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen Çanakkale Zaferi’nin 100.Yılı etkinlikleri kapsamında, Beykoz Belediyesi de 250 bin şehidi sembol eden 250 bin fidan dikerek, hem çevreye hem de geleceğe yönelik önemli bir çalışma gerçekleştiriyor. 

Çanakkale’de yaşanan destansı savaşın ve mücadelenin, aslında bir milletin vatanını nasıl cansiperane savunduğunu gösterdiğini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek şunları söyledi: “Beykoz Riva’da Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı anısına hatıra ormanı oluşturacağız. İsimli isimsiz 250 bin şehidimizin aziz hatırasını bu şekilde yaşatmayı hedefliyoruz. Her karışına binlerce merminin düştüğü topraklarda yaşanan savaşın dünyada başka bir örneği yoktur. Çanakkale’de yaşanan zafer, sadece Türkiye için değil dünya tarihinde çok önemli bir zaferdir. Bunun için her yıl genç-yaşlı binlerce vatandaşımızın katılımıyla,  Çanakkale ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillerimize aktarma amacıyla ziyaret programları düzenlemeye devam edeceğiz.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.