250 internet sitesini yasaklandı

250 internet sitesini yasaklandı

Hindistan’ın Assam Eyaleti’nde Müslümanlara yönelik saldırıların ardından yetkililer 250 internet sitesini ‘şiddete’ teşvik ettiği gerekçesiyle yasakladı. İnternette yayılan ve ülkede paniğe yol açan söylentilerden ise Pakistan’ı sorumlu tuttu.

Hindistan, ülkenin kuzeydoğusundaki Assam Eyaleti’nde yaşayan Müslümanlara karşı kötü muameleye karşılık olarak ‘şiddeti’ teşvik ettiği iddiasıyla 250 internet sitesini yasakladı.

Yetkililer, Facebook, Twitter ve Google gibi ana sosyal iletişim ağı olan sitelerle, Hindistan yetkili makamlarının ‘rahatsızlık verici, saldırı içerikli’ addettiği materyallerin yasaklanması üzerine görüşmelerin sürdüğüne dikkat çekti.

Geçtiğimiz son birkaç gün içinde çoğu kuzeydoğunun en uzak noktasındaki Assam eyaletinin yerlileri olmak üzere Bangalore ve Mumbai şehirlerinden 30 binden fazla kişi intikam saldırılarına maruz kalma korkusundan kaçtı.

Hindistan internet üzerindeki sosyal siteler aracılığıyla yayılan ve ülkede paniğe yol açan söylentilerin çoğunun Pakistan menşeli olduğunu savundu. Pakistan ise Hindistan’dan bu suçlamalarına karşılık kanıt istedi.

Bilindiği üzere Assam Eyaleti yerlilerinden Bodo Aşireti ile bölgeye gelen Müslümanlar arasında çıkan çatışmalarda en az 78 kişi hayatını kaybetmiş300 binden fazla kişi de yerlerinden olmuştu.

Hindistan’ın kuzeydoğu bölgesi 200 farklı aşiretin burada yaşaması nedeniyle ülkenin en gergin bölgelerinden biri sayılmaktadır. Ülke 1947 yılında İngiltere’den bağımsızlığını kazandığından bu yana birçok kere ayrılma talebiyle bölgede silahlı isyan görülmüştür.

Büyük kısmı Hindu dinine tabi olan ve bazıları geçen üç yüz yıl boyunca Hıristiyanlığa geçen aşiretlerin yaşadığı Assam eyaletinde yerliler dışarıdan gelenlere; özellikle de Müslümanlara karşı düşmanlık duyguları besliyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.