28 Şubat ve 27 Nisan mesajı

28 Şubat ve 27 Nisan mesajı

İdam edilen gençler ve 12 Eylül I darbesiyle ilgili tartışma büyüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Siz 12 Eylül'de ne gördünüz, ne yaşadınız?' diyen muhalefete sert cevap verdi.

Erdoğan, "Bunu bize söyleyenler önce aynaya baksın. Biz 12 Eylül'ün öncesinin acılarını da yaşadık, 12 Eylül zulmünü de yaşadık, 12 Eylül sonrasının baskılarını da ruhumuzda, bedenimizde hissettik" dedi. Erdoğan, Yalova Marina'daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada referandum ile çeteler ve derin yapılanmalar arasında bağlantı kurdu.

ÇETELERİN AVUKATI OLMAYIN


Erdoğan, şu görüşleri dile getirdi: "12 Eylül'ün acısını yaşadığınızı, bedelini ödediğinizi söylüyorsunuz, neden 12 Eylül öncesi meydanları kan gölüne çeviren çetelerle, mafyayla, hukuk dışı örgütlenmelerle, onların benzerleriyle, onların uzantılarıyla mücadeleyi bugün desteklemiyorsunuz? Neden o çetelerin avukatlığını yapıyorsunuz? Bugün tek tek ortaya çıkan o kirli senaryoların üzerine neden gitmiyorsunuz? Hadi bu kirli senaryoların üzerine gitmiyorsunuz, hadi bu cesareti gösteremiyorsunuz, neden yargıya bu konuda yardımcı olmuyorsunuz? 12 Eylül'de acı çekmiş bir insan, bedel ödemiş, fatura ödemiş, o acıyı yüreğinde hisseden bir insan kalkar da Danıştay saldırganlarının yargılandığı davada avukatların bölümüne oturur mu? 12 Eylül'den gerçekten rahatsız olanlar kalkıp da Ergenekon'a avukatlık yapar mı? Madem 12 Eylül'ün acısını yaşadınız neden bugün 12 Eylül ile hesaplaşmıyorsunuz? Niçin askeri vesayet yerine milli iradenin üstünlüğüne vurgu yapmıyorsunuz? Niçin her sıkıştığınızda askere davetiye çıkaran yorumlar yapıyorsunuz? Madem 12 Eylül'de bedeller ödediniz, neden bugün yeniden 12 Eylül'lerin yaşanmaması için Anayasa değişikliğine 'Evet' demiyorsunuz? Çünkü siz rantını yersiniz, rantını yediniz. Siz istismar edersiniz, siz edebiyatını yaparsınız"

SADECE 12 EYLÜL VURMADI

Erdoğan, çetelerin provokasyonlarında birçok genci yitirdiklerinin altını çizdi. Askeri darbelerde delikanlıların dar ağacında asıldığını hatırlatan Başbakan, "Siyasete yapılan müdahalelerle Türkiye her 10 yılda bir geriye gitti, tüm kazanımlarını heba etti. Bizi sadece 12 Eylül vurmadı. 27 Mayıs'ı da biz yaşadık, 28 Şubat'ı da biz yaşadık, 27 Nisan'ı da biz yaşadık. Bunlarda da biz hedef olduk. 28 Şubat'a alkış tutanlar bizim neler yaşadığımızı anlayamaz, 27 Nisan'da dut yemiş bülbüle dönenler bizim neler yaşadığımız bilmez" ifadelerini kullandı.

Etiketler :