28 Şubat'ın banka hesaplarında ilginç bilgiler

28 Şubat'ın banka hesaplarında ilginç bilgiler

Savcı Bilgili'nin talimatıyla harekete geçen MASAK, bürokratlar, işadamları, sendika/oda başkanları ve gazetecilerin de aralarında olduğu 28 Şubat'ın sivil aktörlerinin malvarlığını araştırdı. Banka hesapları ve tapu kayıtlarında ilginç verilere ulaşıldı.

Mustafa Türk'ün haberi

28 ŞUBAT'TA BUHARLAŞAN 300 MİLYAR DOLARIN DA HESABI SORULACAK

28 ŞUBAT soruşturması kapsamında savcı Mustafa Bilgili'nin talimatıyla 28 Şubat sivilaktörlerinin mal varlığını inceleyen Maliye Bakanlığı Mali Suçlar Araştırma Kurulu'nun (MASAK) raporunu tamamlamak üzere olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında dönemin sendika başkanlarının yanı sıra çok sayıda işadamı, gazeteci ve sivil toplum kuruluşlarından şüphelilerin bilgisine başvurulacağı belirtildi.

Sivil ayağa yönelik soruşturma

28 Şubat'ın asker kanadıyla ilgili iddianameyi tamamlayan Savcı Mustafa Bilgili 28 Şubat'ın sivil ayağıyla ilgili soruşturmayı başlatmıştı. Sivillerle ilgili soruşturma kapsamında savcı Bilgili, şikayet edilen 28 Şubat'ın sivil aktörlerinin isimlerini belirleyerek MASAK'a bunlar hakkında mal varlığı incelemesi yapılması talimatı vermişti. Önümüzdeki günlerde raporunu savcılığa sunacak olan MASAK'ın dönemin sendikaları, iş adamları, siyasetçilerinden önemli isimleri araştırdığı kaydedildi. MASAK'ın raporunu ayrıntılı hazırladığı gerekçesiyle çalışmaların uzadığı kaydedilirken raporun en kısa sürede savcılığa gönderileceği kaydedildi.

'Banka' ve 'tapu'ya mercek

Savcılığın talimatı doğrultusunda banka hesabı ve tapu kayıtları incelenen bazı işadamlarıyla oda ve sendika başkanlarının mal varlıkları mercek altına alındı. İnceleme kapsamında dönemin bazı YÖK çalışanları ve gazetecilerin de olduğu öğrenildi. Şüpheliler adına kayıtlı otomobilden konuta, şirketten araziye kadar kapsamlı bir döküm hazırlandığı ifade edildi.

Eş ve çocuklara da inceleme

Söz konusu dönemde mal varlığını dikkat çekici biçimde artıranların listesini hazırlayan MASAK, raporunu en kısa sürede savcılığa teslim edecek. İncelemeleri tamamlamak üzere olan MASAK'ın, adı geçen isimlerin eşleri ve çocuklarının mal varlıklarını da takibe aldığı ifade edildi. İlk incelemelerde, büyük meblağlarda para çıkışları ve transferleri saptanırken şüphelilere ait farklı bankalardaki hesaplarda yaşanan para hareketlerinin izinin sürülerek tespitinin yapıldığı bildirildi.

300 milyar dolar araştırılıyor

MASAK'ın raporu doğrultusunda 28 Şubat'ın sivil ayağına operasyonu başlatmaya hazırlandığı öğrenilen Savcı Bilgili, şikayetler doğrultusunda müştekileri de dinleyecek. 28 Şubat post modern darbesinin ekonomik yönünün 300 milyar dolara ulaştığı kaydedilirken savcılık paraların nasıl hortumlandığını da araştıracak.

Kirada oturan villaya geçti

MASAK'ın ilk inceleme verilerine göre 28 Şubat öncesi kirada oturan bazı kişilerin sürecin ardından villalarda ikamet etmeye başladığı ve hesaplarda ciddi para trafiği gözlendiği belirtildi. Gizlilik nedeniyle 28 Şubat'ın sivil aktörleriyle ilgili isim verilmezken dönemin özel kurumlarının yanı sıra kamu kurumları ve bazı bürokratların da hesaplarının incelendiği bildirildi. MASAK, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı üzerine 1980 darbesinin aktörleri Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında da servet incelemesi yapmıştı. Söz konusu inceleme sonucunda, Evren ve Şahinkaya'nın mal varlıklarında önemli artışlar meydana geldiği tespit edilmişti.

Kaynak: STAR GAZETE

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.