28 terörist öldürüldü

28 terörist öldürüldü

Hakkari Valiliği, "Şemdinli Evliyanyayla ve Kelektepe bölgelerinde PKK 'lılarla çıkan çatışmalarda 28 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde 7 taburla sürdürülen operasyonların dünkü bölümünde Evliyan Yayla ve Kelek Tepe bölgelerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmalarda 28 PKK'lı ölü ele geçirildi. Bölgede son 10 günde ölen PKK'lı sayısının 123'e çıktığı açıklandı.

Bölgede hava destekli sürdürülen operasyonlar tüm hızıyla sürerken, bölücü terör örgütü PKK'ya ağır kayıp verdiriliyor. Hakkari Valiliği'nin, Şemdinli'de dünkü operasyonlarla ilgili açıklaması şöyle:

 

"Güvenlik Kuvetlerimizce 15 Eylül 2012 tarihinde başlatılan operasyonlarda Şemdinli Evliyan Yayla ve Kelek Tepe bölgelerinde kuzey Irak'tan gelmeye çalışan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensupları ile temas sağlanmıştır. Güvenlik kuvvetlerinin 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık vermeleri üzerine hava, kara, özel kuvvet ve jandarma unsurlarından müteşekkil kuvvetlerimiz teröristlerin ateşlerine misli ile karşılık vermiş ve 28 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Halkımızın huzuru ve sükûnunu bozmaya çalışan BTÖ mensuplarından toplam 123 kişi, 16.09.2012 tarihi itibari ile geçen son 10 günde etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır. Hakkari'de terörist eylemleri önlemeye yönelik faaliyetlere ciddiyet ve titizlikle devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.