28 yıl önce Inter'e attığı golü anlattı

28 yıl önce Inter'e attığı golü anlattı

Trabzonspor'un 14 Eylül 1983 tarihinde, UEFA Kupası 1. tur ilk maçında İnter'i 1-0 yendiği maçta golü atan Tuncay Soyak, o maçı ve attığı golü anlattı.

 

 

İstanbul'da yaşayan Tuncay Soyak, 28 yıl önce yapılan karşılaşmada attığı golün unutulmasının mümkün olmadığını belirterek, ''Bazı olaylar vardır, bazı anlar vardır ki bunlar camialarda unutulmaz. O olaylar da kişilerle özdeşleşmişlerdir. İşte benim Inter'e attığım o unutulmaz gol de böyle bir goldü. Bunu tarihten kimse silemez'' dedi.

O tarihte İnter'in güçlü bir kadrosunun bulunduğunu vurgulayan Tuncay Soyak, ''İnter, Avrupa'yı kasıp kavuran Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda final oynayan bir takımdı. Kadrosunda kaleci Zenga, Baresi, Altobelli, Belçika milli takımı kaptanı Coeck, Alman Müller ve daha ismini hatırlamadığım bir sürü ünlü oyuncuları vardı. Ancak o dönemde bir gelenek vardı. O zaman Hüseyin Avni Aker'e kim gelirse gelsin oradan darbe yemeden çıkamazdı. Çünkü 1977 yılında Avrupa devi Liverpool 32 maçlık Avrupa Kupaları'nda yenilmeme rekorunu Avni Aker'de bırakmıştı. Onun için bizim de ağabeylerimizin bize bıraktığı bu görevi tamamlamamız lazımdı'' diye konuştu.

O anlayışla İnter'in karsısına çıktıklarını ifade eden Tuncay Soyak, şunları söyledi:

''Onları o gün yeneceğimizi adımız gibi biliyorduk. Çünkü o inanç içimizde vardı. Tesadüfe bakın ki gene bir 14 Eylül günü İnterle oynuyorduk ama bu sefer ilk maç Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaydı. Maç genellikle ortada geçti. İnter beraberliğin kendine yeteceğine inanıyordu. Maçın 88. dakikası oynanıyordu. Bizim seyirci de yavaş yavaş tribünleri boşaltıyordu. O ara bir köşe atışı kullandık. Ceza sahasının üstünde top Kemal'e geldi o topukla İskender'e yuvarladı. Ben de ceza yayının gerisinden geliyorum İskender'e bağırdım. O da topu bana çıkardı. Ben de sağ ayağımın dışıyla gelişine vurdum. Gördüğüm kaleci Zenga'nın havada topun filelerde olduğuydu.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.