29 yıl sonra doğacak çocuklarını göremeden öldü

29 yıl sonra doğacak çocuklarını göremeden öldü

ZONGULDAK’ın Çaycuma İlçesi’ne bağlı Kalafatlı Köyü Muhtarı 52 yaşındaki Hüseyin Demirer, 29 yıl sonra tüp bebek tedavisiyle ikizlere hamile kalan eşi 46 yaşındaki Zeynep Demirer’i kontrol için götürdüğü Ankara’dan dönüşte geçirdiği trafik kazasında öldü.

29 yıl sonra doğacak çocuklarını göremeden öldü
 

 29 yıl özlemiyle yaşadığı çocuklarını göremeden ölen Demirer’in cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan emekli maden işçisi Hüseyin Demirer, 1982’de Zeynep Demirer ile evlendi, ancak çiftin bebekleri olmadı. Zeynep Demirer, tüp bebek tedavisi görmeye başladı. Demirer çifti, tedavi için Almanya ve Kıbrıs’a da gitti. Ancak çift, 15 yılı aşkın süre yurt içi ve yurt dışında onlarca hastane ve doktora gitmelerine karşın başarılı olamadı. Bu yılın başında Ankara’da özel bir hastaneye başvuran Zeynep Demirer, tüp bebek yöntemiyle ikizlere hamile kaldı.

EMNİYET KEMERİ TAKILI DEĞİLDİ, ARAÇTAN FIRLADI

Erkek bebeklere hamile olan eşini her ay Ankara’ya kontrole götüren Hüseyin Demirer, dün sabah da 67 DD 121 plakalı otomobiliyle yola çıktı. Yanına arkadaşı Ali Köyü Muhtarı Hayri Yiğit’i de alan Hüseyin Demirer, kontrolün ardından akşam saatlerinde dönüş için tekrar yola çıktı. Hüseyin Demirer yönetimindeki otomobil, Gerede’ye 15 kilometre kala yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak takla attı. Kaza sırasında emniyet kemeri takılı olmadığı için araçtan fırlayan Hüseyin Demirer, olay yerinde öldü. 6 aylık hamile işe Zeynep Demirer ve Hayri Yiğit ise yaralı kurtuldu.

29 yıl özlemiyle yaşadığı çocuklarını 3 ay sonra kucağına alacak olmanın hayalini kuran Hüseyin Demirer’in ölümü, Çaycuma’da büyük üzüntüye yol açtı. Hüseyin Demirer’in bugün öğlen Kalafatlı Köyü Camii’nde kılınan cenaze namazına Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti’li Mithat Gülşen ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazede, hastaneden taburcu olan Hayri Yiğit de yer aldı. Hayri Yiğit, kaza sırasında hem Hüseyin Demirer, hem de kendisinde emniyet kemerinin takılı olmadığını söyledi.

Cenaze namazı sırasında Hüseyin Demirer’in yakınları ve köylüler gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazının ardından omuzlara alınan Hüseyin Demirer’in tabutu köyün içinden mezarlığa götürülürken de kadınlar gözyaşlarına boğuldu. Demirer’in cenazesi, köy mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

EŞİNİN ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYOR

Kazadan yaralı kurtulan ve Bolu’daki hastanede tedavisi süren Zeynep Demirer’in ve bebeklerinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Hüseyin Demirer’in ablası 58 yaşındaki Suzan Karaoğlu, Zeynep Demirer’e eşinin öldüğünü henüz söyleyemediklerini belirtti. Suzan Karaoğlu, "1982’de evlendiler, çocukları olmadı. Kıbrıs’a, Almanya’ya tüp bebek tedavisi için gittiler. Gitmedik doktor kalmadı. En son bu yıl başında Ankara’ya gittiler. Allah’ın takdiri ikizlere hamile kaldı. Kontrolden gelirken böyle oldu. Kardeşimin çocuk özlemi yıllar sonra bitecekti. Başkalarının çocuklarını severdi hep. Çocuklarını kucağına almanın hayalini kurardı. Hatta bir tanesinin ismini Ali Can koyacaktı. Çocukları için merdiven ve balkona korkuluk yaptırmıştı. Ama hayallerini gerçekleştiremeden gitti" diyerek gözyaşı döktü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.