2'si asker 3 İsrailli öldürüldü

2'si asker 3 İsrailli öldürüldü

Gazze'ye havadan ve karadan saldıran İsrail ordusu, bugün düzenlediği kara operasyonunda Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları tarafından geri püskürtüldü

10 gündür Gazze'ye havadan saldıran İsrail dün gece itibarı ile kara operasyonu başlattığınu duyurdu. Kara harekatında şu ana kadar 19 Filistinli öldürülürken, Kassam Tugayları'nın da 2 İsrail askerini ve bir İsrailli yerleşimciyi öldürdüğü belirtildi.

'İsrail askerlerini pusuya düşürdük'

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye saldıran İsrail askerlerinin pusuya düşürüldüğünü ve 7 askerin yaralandığı ifade edildi.

İsrail'in Jerusalem Post gazetesi ise, 'Kara operasyonunda öldürülen ilk İsrail askeri' başlıklı haberinde, Kassam Tugayları'nın 2 İsrail askerini öldürdüğünü duyurdu. İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da İsrail askerlerin öldürüldüğü doğrulandı.

İsrailli bir asker de keskin nişancılar tarafından öldürüldü

Kassam Tugayları'nın açıklamasında, "Keskin nişancılarımız, Han Yunus'un doğusunda yer alan El-Karara beldesinde bir İsrail askerini yakın mesafeden vurdu. Ayrıca Gazze Şeridi'ndeki Beyt Lahya'nın kuzeyinde konuşlanan İsrail askeri araçlarına 10 havan topu fırlatıldı" ifadesi kullanıldı. İsrail ordusu da Gazze'de kara harekatı başlatılmasından bu yana ilk İsrail askerinin öldüğünü duyurdu.

Aşkelon'a yapılan füze saldırısında İsrailli yerleşimci öldü

İsrail kaynakları, Hamas'ın Aşkelon'a fırlattığı füzelerin İsrailli bir yerleşimciyi öldürdüğünü doğruladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.