3 Bakan İçin Yolun Sonu

3 Bakan İçin Yolun Sonu

12 Haziran 2011'de yapılması planlanan seçimler için geri sayım sürerken, üç bakan farklı bir heyecan yaşıyor.

Anayasa gereği o üç bakan seçimden 90 gün önce görevi bırakacak: Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay...

Hükümetin kritik projelerini yürüten kabine üyeleri, devir teslime yaklaşık 2.5 ay kala tempoyu artırdı. Eğer YSK onay verirse 12 Haziran'da yapılması öngörülen seçimler için takvim 90 gün önce, 15 Mart'tan itibaren işlemeye başlayacak. Bakanlar en geç üç gün önceden görevlerinden ayrılacağı için 12 Mart'a kadar görevlerini sürdürebilecek.

ÖNCELİĞİ 'AÇILIM'

İçişleri Bakanı Atalay, milli birlik projesindeki öncelikleri yerine getirerek görevden ayrılmayı planlıyor. Entegre sınır yönetimi çerçevesinde 50 bin kişilik bir teşkilat için de çalışma yürüten Atalay, önemli adımları atıp görevi devredecek. Kolluk Gözetim Tasarısı'nın da Atalay görevinden ayrılmadan çıkması planlanıyor.

BOĞAZI AŞIP AYRILACAK

Ulaştırma Bakanı Yıldırım başlattığı projelerin meyvesini alarak koltuğunu devretme hazırlığı içinde. Ankara-Konya Hızlı Tren Projesi'nde deneme seferlerine başlandı. Yolcu seferleri kısa sürede başlayacak. Ankara ve İstanbul'daki metro projelerinin de belediyelerden alınmasıyla sorumluluğu artan Yıldırım, bazı hatları da açma hedefinde. Marmaray'daki tünellerin marta kadar tamamlanması Bakan'ın yürüyerek Boğaz'ı geçmesi öngörülüyor.

GÜNDEM 'YARGI' REFORMU

Adalet Bakanı Ergin, uyum yasaları ve yargı reformuna odaklanacak. Gözler Anayasa Mahkemesi'nin yapısını yeniden düzenleyecek tasarıda. Tasarının yeni yılın ilk günlerinde görüşülmesi bekleniyor. Ombudsmanlık Yasa Tasarısı da son şeklini alacak. Uyum yasaları konusunda yeni bir Torba Kanun Tasarısı hazırlandığı belirtiliyor. Askeri yargıyı da içine alacak düzenlemelerin pakette olabileceği ifade ediliyor.

Kaynak:Akşam
 

Etiketler :