3 bin kişiye istihdam

3 bin kişiye istihdam

Akçadağ Mermer Sanayi Bölgesi 3 bin kişiye istihdam sağlayacak.

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Akçadağ ilçesinde kurulacak Mermer Sanayi Bölgesi hizmete girdiğinde yaklaşık 3 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını bildirdi.

Milletvekili Ölmeztoprak, yaptığı açıklamada, Malatya Akçadağ Mermer ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin 100 yıllık mermer rezervine sahip olduğunu belirterek "Mermer OSB'nin faaliyete geçmesiyle yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlanacak. Buranın yer seçimi 29 Kasım 2007 tarihinde yapıldı. Bakanlık yer tespit komisyonunca onayladı. Söz konusu yer Akçadağ ilçe merkezinde yaklaşık 3,5 km uzaklıkta olup Pınarbaşı ve Demirciler mevkiindedir. Alanı 1250 dekar büyüklüğündedir. Zemin etüt çalışmaları yapıldı ve imar plan çalışmaları başladı. Bizler Sanayi ve Ticaret Bakanlığımıza Mermer OSB'nin bölgede faaliyete geçmesi için girişimde bulunduk. Müteşebbis heyetteki isimler belirlendi. Oluşan heyet önümüzdeki günlerde bir araya gelecek." dedi.

Projenin mutlaka hayata geçireleceğini anlatan Ölmeztoprak; "Buradan önce Akçadağ ilçemiz sonra Malatya ve sonrasında ise Türkiye kazanacaktır. İşsizlerimize iş kapısı açılmış olacaktır. Bölgenin tapusu organize sanayi bölgesine geçmiş oldu. 2011 yılında alt yapı çalışmalarının yapılması planlanmaktadır. Bölge için ilçe kaymakamlığı ve belediye çeşitli toplantılar düzenleyecektir. Amaç buradaki mermerlerin blok halinde değil, işlenerek yurt içinde ve dışında pazarlanmasını sağlamaktr." şeklinde konuştu.

CİHAN

Etiketler :