3 gün boyunca doya doya Arapça

3 gün boyunca doya doya Arapça

Türkiye'de bir çok derneğin ortaklaşa düzenledikleri İmam Hatip Liseleri arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının Türkiye Finali yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün koordinesinde Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği, Ensar Vakfı ve Önder İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu İmam Hatip Liseleri arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının Türkiye Finali 14-15-16 Mayıs 2011 tarihlerinde Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde düzenlendi.

Beş dalda düzenlenen yarışmalara Türkiye genelinde 409 okul iştirak etti. Türkiye finalinde yarışan okullardan Arapça Şiir okuma yarışması dalında Hatay Anadolu İHL, İstanbul Maltepe, İstanbul Kazım Karabekir İmam Hatip Lisesi ilk 3'e girdi. Arapça Hitabet Yarışmasında Kütahya Akşemseddin Anadolu İHL, İstanbul Üsküdar İHL, İstanbul Gaziosmanpaşa İHL ilk 3'e girerken Arapça Tiyatro dalında Konya Anadolu İHL, İstanbul Anadolu İHL, Mardin Anadolu İHL , Arapça Musiki yarışmalarında ise Bursa Anadolu İHL, Konya Meram Anadolu İHL ve İstanbul Sultangazi İHL dereceye girdiler. Dört okulun Türkiye finali için yarıştığı Bilgi yarışmalarında ise İstanbul Kazım Karabekir İHL Türkiye birincisi olurken Konya Anadolu İHL ikinci, İstanbul Kartal Anadolu İHl üçüncü Elazığ Anadolu İHL ise Türkiye dördüncüsü oldu...
 
Programın sonunda Faslı  Sanatçı Raşid Gulam öğrencilerle birlikte muhteşem bir konser verdi. Öğrencilerin dereceleri 28 Mayıs 2011 tarihinde Bağcılar olimpik Spor Salonunda Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu ile Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katılımları ile gerçekleşecek.
Yarışmalarda Türkiye birincisi olan okulların yarışmacı öğrencileri ile kendilerini yarışmalara hazırlayan öğretmenler umre ödülü ile ödüllendirilecekler. Türkiye ikincileri ise iki aylık yurt dışı Arapça dil eğitimi alacaklar. Yarışmalarda Türkiye üçüncüsü olan takımlara da birer laptop verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.