3. Havalimanı İhalesi 3 Mayıs'ta

3. Havalimanı İhalesi 3 Mayıs'ta

Bakan Yıldırım: İhale 3 mayıs 2013 tarihi saat 10 itibari ile isteklilerin huzurunda açık olarak gerçekleştirilecek. İhale ilanı ise yarım ulusal gazetelerde yer alacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 3. Havalimanı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, "İhale 3 mayıs 2013 tarihi saat 10 itibari ile isteklilerin huzurunda açık olarak gerçekleştirilecek. İhale ilanı ise yarın ulusal gazetelerde yer alacak." dedi.

Bakan Yıldırım, İstanbul'un potansiyelinin en az; yılda 50 milyon turistten 60 milyar Avro gelir elde eden Paris kadar olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Yeni istanbul havalimanı dünyanın en büyük havalimanı olacak ve yap-işlet-devret yöntemiyle gerçekleşecek. Yeni havalimanının yapılacağı yer, fiziki konumu itibariyle Avrupa ile Asya'nın en kolay lokasyon yeri." diye konuştu.

Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı'nın ilk etabının yer tesliminin ardından 42 ay içinde tamamlanmasını hedeflediklerini bildirdi. Yıldırım, havalimanının tam kapasiteyle hizmete girmesiyle toplam 120 bin kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.