3 Katlı evden 3 kamyon çöp çıktı

3 Katlı evden 3 kamyon çöp çıktı

Mersin'de zabıta ekipleri şikâyet üzerine gittikleri bir evde çöp dağıyla karşılaştı. Akdeniz Belediyesi encümeni kararı üzerine harekete geçen Temizlik Müdürlüğü ekipleri, saatler süren çalışma sonucunda 3 katlı evden 3 kamyon dolusu çöp çıkardı.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir mahalle sakininin şikayeti üzerine gittikleri Mesudiye Mahallesi 5107 Sokak üzerindeki 3 katlı evin çöplerle doldurulduğunu gördü. Ev sahibi olmadığı için çilingir çağıran ekipler, kapıları açarak içeriye girince merdiven basamakları ve odalarda tonlarca çöple karşılaştı. Emniyet güçleri ve mahalle muhtarı Osman Kütük'ün de katıldığı çalışmada, ekiplerin saatler süren çalışması sonucu evden 3 kamyon dolusu çöp çıkartıldı. Temizlendikten sonra ilaçlanan 3 katlı evin, emekli eczacı 72 yaşındaki Aysel A.'ya ait olduğu belirtildi.

Temizlik işleri ekiplerinin, geçen aylarda Yeni Mahalle'de 4 kamyon çöp çıkardığı 2 katlı eski evin de aynı kişiye ait olduğu öğrenildi. Çöp dağları içinde yaşamını sürdüren Aysel A. isimli yaşlı kadın, zabıtalara karşı evinin duvarına yazdığı, 'Anayasanın 21. Maddesi: Kimsenin konutuna dokunulamaz. Yazılı emir olmadıkça kimsenin konutuna girilemez. Arama yapılamaz. Buradaki eşyalara dokunulamaz' yazısı ile ulusal basında da gündeme gelmişti.

Evden çıkan tonlarca çöp karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen mahalle sakinleri, çöpler nedeniyle oluşan koku, fare ve haşereler nedeniyle zor anlar yaşadıklarını söyledi. Mahalle sakinleri, ev sahibi yaşlı kadının psikolojik sorunları olduğunu, hastaneye yatırılması veya yakınlarının sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

Yaşlı kadının, sokaklardan toplayıp evinde biriktirdiği çöplerin daha önce de defalarca kez temizlendiğini belirten Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Bal yaptığı açıklamada, ev sahibine yapılan tebliğe rağmen çöplerin kaldırılmadığını, bunun üzerine ekiplerin harekete geçtiğini belirtti. Bal, "Evin içindeki tonlarca çöpün yaydığı koku ve kemirgenlerin yarattığı tehlike yüzünden mahalle sakinleri bir şikâyet dilekçesi ile rahatsızlıklarını müdürlüğümüze iletmiştir. En kısa sürede söz konusu evde yapılan incelemede, evin her yanının çöplerle doldurulduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine de Belediye Encümeni'nin aldığı karar doğrultusunda temizlik çalışması başlattık. Saatler sonra 3 kamyon çöpün çıkartıldığı 3 katlı ev, temizlik çalışmasından sonra sinekle mücadele ekipleri tarafından haşerelere karşı ilaçlandı." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :