3 kocayı gömdü 79'unda doğurdu

3 kocayı gömdü 79'unda doğurdu

Şimdi okuyacağınız hikaye, üç kocasını da mezara yollayan Rus bir kadının hikayesi. İşte o kadın 79'unda çocuk doğurdu!

Üç kocası ve bir oğlundan daha fazla yaşayan Ulya teyzenin hikayesinde en şaşırtıcı olan ise 79 yaşındayken çocuk doğurması.

Ulya teyzenin bunca uzun ömür yaşamasını çevrenin temiz olması ile açıklayan Kabartin-Balkar Cumhuriyeti Baş Doğum Uzmanı Maria Tembotova, geç yaşta evlenerek doğum yapmasını ise şöyle açıklıyor: "Ulya Marguşeva ayrıca çok sağlıklı bir yaşam sürdürdü. Geç yaşta evlenerek, geç doğum gerçekleştirmesi teorik olarak mümkün." Dünyanın en yaşlı doğum yapan kadını Japonya'da olduğu biliniyor. Ulya teyze 79 yaşında doğum yaptıysa neden bu kadar az tanındığı da merak ediliyor.

LENİN VE STALİN'İ TANIYOR

Hayatının büyük bölümünü Sovyetler Birliği döneminde geçiren Ulya teyzenin devlet büyüklerinden sadece Lenin'i ve Stalin'i tanıması ise ilgi çekici. Ünlü şarkıcıların fotoğrafları ise Ulya teyze için hiçbir anlam taşımıyor, şimdiki Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve ünlü Rus şarkıcı Dima Bilan da ona hiç tanıdık gelmiyor.

Ulya teyzenin doğumunu teyit eden iki doküman var. Birisi 1884'de doğum belgesi, diğeri de 79 yaşındayken çocuk doğurduğuna dair belge. Sezeryensiz doğum yaptığını anlatan Ulya teyze, "Doğumu doğal şekilde yapmıştım. Hastaneden çıkarken hemşire bana çok acımıştı. 'Zavallı kadın' dediğini hatırlıyorum." şeklinde hatıralarını anlattı. Ulya teyzenin doğum kayıtları ile ilgili 7 yaş daha genç olduğunu gösteren ikinci bir bilgi daha var. Yetkililere göre, anlattığı hatıralar ve diğer bir çok belge 125 yaşı teyit ediyor.


Etiketler :