3 Yaşındaki bebeği çocuklar kurtardı

3 Yaşındaki bebeği çocuklar kurtardı

Siirt'te bir apartmanın zemin katında yangın çıktığını fark eden 3 çocuk, eve girerek evde mahsur kalan anne ve 3 yaşındaki bebeği kurtardılar.

Alınan bilgilere göre, merkez Yeni Mahalle Sağlık İl Müdürlüğü Medine Caddesi Çelik 3 apartmanı zemin katında yaşayan Zafer Batum'a ait evde eşi ve çocuğunun bulunduğu sırada yangın çıktı.

Apartmanın önünden geçen 8-10 yaşlarında 3 çocuk, evde duman çıktığını görünce eve giderek bakmak istediler. Evde yangın çıktığını gören çocuklar, evdeki annenin kapıyı açmasını sağlayıp önce evdeki 3 yaşındaki küçük çocuğu kurtardılar, sonrada yangının çıktığı odaya kova ile su dökerek ateşi söndürmeye çalıştılar.

Komşuların durumu itfaiyeye haber vermesi üzerine zamanında yetişen itfaiye ekipleri, yangının daha fazla büyümesine engel olarak, duyarlı 3 çocuğa teşekkür ettiler.

Eve girerek çocuğu kurtardıklarını ifade eden çocuklardan Emre Yıldırımen, "Evin önünden geçiyorduk, evden ateş çıktığını gördük. Biz de pencereye vurduk. Sonra bize pencereyi açtı kalkamıyordu. Biz kapıya gittik, çocuğun annesi kapıyı açmamıza yardımcı oldu. İlk önce çocuğu çıkardık sonra ateşe su dökerek söndürmeye çalıştık. İçeri girdiğimizde çocuk ağlıyordu, ateşin içindeydi, ben de çocuğu çıkardım. Çıkartırken hiç korkmadım. Arkadaşlarım su doldurup ateşi söndürmeye çalışırken ben de çocuğu kurtardım. Ateşi ilk biz gördük biz görmeseydik kimse fark etmeyecekti" dedi.

İtfaiye ekipleri evin Zafer Batur'a ait olduğunu ve kendinsinin özel bir bankada güvenlik görevlisi olduğu için o sırada evde olmadığını belirterek, ateşin kanepenin üzerinde bulunan yakıcı bir maddeden çıktığını, muhtemelen çocuğun çakmak veya da yanıcı bir madde ile oynaması sonucu çıktığını ifade ettiler. İtfaiyenin de müdahale ettiği yangında can kaybı olmazken, evde maddi hasar tespit edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :